Motiunea impotriva lui Razvan Cuc a picat. Trei sferturi dintre deputati i-au dat ministrului vot de incredere

Marti, 03 August 2021, ora 10:353130 citiri
Motiunea impotriva lui Razvan Cuc a picat. Trei sferturi dintre deputati i-au dat ministrului vot de incredere
Foto: Justinel Stavaru/Mediafax/Hepta.ro

Motiunea impotriva ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, a picat. Doar 93 de deputati au votat, miercuri, pentru demiterea lui si nu mai putin de 148 de deputati i-au dat vot de sustinere ministrului din Cabinetul Dancila.

Reamintim ca, inca de saptamana trecuta, deputatul Lucian Bode (PNL) a anuntat ca - impreuna cu colegii sai de partid, dar si cu sprijinul deputatilor din PMP - a initiat o motiune impotriva lui Razvan Cuc, pe care il vrea plecat din fruntea Ministerului Transporturilor.

Deputatii Opozitiei au spus ca ministrul trebuie sa plece din cauza ca, in mandatele sale, n-a construit niciun metru de autostrada si n-a facut nimic pentru a preveni posibila intrare in colaps a societatilor de cai ferate. In plus, mai spuneau deputatii PNL si PMP, Cuc ar fi impins TAROM pe marginea prapastiei, schimbandu-i peste noapte si fara niciun motiv aparatul de conducere.

Luni, la dezbatarea motiunii, pe care Ziare.com v-a transmis-o in format LIVE TEXT, Razvan Cuc a renuntat la maniere si le-a vorbit, de la tribuna, deputatilor Opozitiei cu "voi", in loc de "dumneavoastra".

In plus, Cuc a sustinut ca - in ciuda criticilor care i se aduc - va veni cu rezultate. Astfel, potrivit ministrului, in acest an ar urma sa se dea in folosinta, in tara, 180 de kilometri de autostrada. Ceea ce nu a mai spus Razvan Cuc este cum va atinge acest obiectiv, de vreme ce, la acest moment, sunt deschise santiere pentru constructia a numai 118 km de autostrada, dintre care multi urmand sa se finalizeze abia in anii urmatori.

In plus - tot la dezbaterea motiunii depuse impotriva sa - Cuc a sustinut ca guvernarile PSD au construit 76% dintre autostrazile realizate din Romania postdecembrista, fara a mentiona ca in buna parte a fost vorba doar despre finalizarea si inaugurarea unor proiecte depuse de alte guvernari, dupa cum Ziare.com v-a informat deja.

De fapt, la dezbaterea motiunii, Cuc s-a multumit, in general, sa promita, in loc sa demonstreze, cu argumente clare, cum va rezolva problemele transporturilor, in Romania. Dar cum in Camera Deputatilor majoritatea e detinuta de alianta PSD-ALDE, care il sustine in functie pe Cuc, motiunea inainta de PNL si PMP a picat, iar ministrul isi va continua mandatul.