Mihai Tudose ii da replica ministrului Transporturilor: E un habarnist. E muppets-ul perfect al lui Dragnea!

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 15:45
6084 citiri
Mihai Tudose ii da replica ministrului Transporturilor: E un habarnist. E muppets-ul perfect al lui Dragnea!
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Tudose

Mihai Tudose, fost premier PSD, actualmente candidat la europarlamentare din partea Pro Romania, l-a criticat dur pe ministrul Transporturilor Razvan Cuc, care a facut parte din Cabinetul sau in 2017.

"Domnule, el nu e ministru. Si-a inchipuit cineva ca el e ministru? El e pe post de muppets acolo. La Braila, l-a intrebat cineva de ce nu a trimis documentatia pentru pod. Raspunsul lui a fost halucinant. Avem nevoie de oameni competenti la Bruxelles. L-au intrebat colegii dumneavoastra ieri sau alaltaieri cum e cu autostrada de la Ploiesti la Brasov. A zis ca nu stie, ca se mai gandeste, ca o sa vada. Omul e un habarnist. A fost pus acolo pe post de muppets. Cum a ajuns a doua oara ministru? E muppets-ul perfect al lui Dragnea", a precizat Razvan Tudose, pentru Adevarul.

El a adagat ca in toamna anului 2017, cand l-a dat afara din Cabinetul sau pe Razvan Cuc, liderul PSD Liviu Dragnea a incercat sa-l opreasca.

Disputa pe Golden Gate-ul romanesc

Reamintim ca, saptamana trecuta, in timpul unei vizite de lucru la Braila, ministrul Transporturilor Razvan Cuc a anuntat ca lucrarile la podul peste Dunare - proiectat sa semene cu Golden Gate din Statele Unite - sunt in grafic.

Potrivit acestuia, de vina pentru eventualele probleme ale proiectului ar fi insa fostul prim-ministru brailean Mihai Tudose, care n-ar fi luptat suficient pentru realizarea podului.

De fapt, proiectul podului peste Dunare care va lega Braila de Tulcea a fost semnat pe 15 ianuarie 2018, in ultima zi a lui Mihai Tudose in functia de premier al Romaniei.

S-a stabilit atunci ca, in patru ani, Astaldi va construi un pod urias, lung de aproape 2 kilometri, care sa lege, peste Dunare, judetele Braila si Tulcea. In plus, acelasi proiect prevede si constructia si 25 de kilometri de drum nou (dintre care 19 pe malul tulcean si 4,3 pe cel brailean) care sa lege podul de reteaua nationala rutiera.

Proiectarea a inceput la scurt timp dupa semnarea contractului, iar pe 19 decembrie s-a dat si ordinul de incepere a lucrarilor. In aparenta, totul pare sa se desfasoare conform planului, asa ca nu aveam niciun motiv serios sa credem ca podul nu va fi gata in anul 2022.

In realitate insa, proiectul intampina o serie intreaga de probleme, pe care autoritatile prefera sa incerce sa le treaca sub tacere.

Despre ce este vorba a explicat pentru Ziare.com directorul Asociatiei Pro Infrastructura (API), Ionut Ciurea.

"La inceputul anului, doar 7% dintre lucrari erau autorizate. Practic, nici macar nu exista front de lucru. Intre timp, acesta s-a creat, printr-o noua autorizatie. Asa se face ca acum circa 60% dintre lucrari sunt autorizate. E un progres, e adevarat.

Cu toate acestea, s-a creat front de lucru doar la pod. Se poate lucra la piloni si la spatiile de ancorare. Lucrarile la soselele care urmeaza sa lege podul de reteaua de drumuri nu sunt autorizate.

Tot auzim, in permanenta, ca se lucreaza acolo si ca totul este in regula. Dar nimeni nu spune ca 40% dintre lucrari nu sunt inca autorizate si ca exista probleme la relocarea utilitatilor (mutarea tevilor de gaz si a stalpilor de elecrtricitate din calea santierului n.red.) ", a declarat Ionut Ciurea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mihai udose critici Razvan Cuc , #ministrul Transporturilor