Răzvan Burleanu, încolțit: ”Doar selecționerul va plăti cu postul?” Reacția președintelui FRF

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 18:37
2569 citiri
Răzvan Burleanu, încolțit: ”Doar selecționerul va plăti cu postul?” Reacția președintelui FRF
Răzvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că echipa naţională trebuie să se lupte să câştige Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, din care mai fac parte Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

"Am fi putut avea în grupă adversari mai dificili, mă refer aici la cei din grupele B şi C. De aceea pot spune că e o grupă echilibrată în care ne aşteptăm ca punctele să se împartă între mai multe echipe. Dar sperăm ca la final noi să fim echipa cu cel mai mare număr de puncte.

Campania de calificare la EURO 2024 reprezintă o oportunitate unică pentru construirea unei echipe pentru înalta performanţă. Sunt mulţi jucători care au trecut prin turneele finale Under-21, dar şi jucători cu experienţă care au performat la echipele de club.

Împreună au şansa să formeze o echipă care să îşi îndeplinească misiunea de a merge la următorul turneu final. Suntem conştienţi că nu e un proces uşor, e nevoie de o transformare mentală că putem să câştigăm cu orice adversar. Trebuie să ne batem să câştigăm această grupă de calificare", a spus el.

Întrebat dacă selecționerul Edi Iordănescu e singurul care trebuie să plătească pentru un eșec în campania de calificare, Răzvan Burleabu s-a simțit încolțit de jurnaliști.

„De ce pornim cu asemenea abordare?! Vă invit să fim optimiști, să putem să construim. Rolul nostru, al tuturor, este să construim. Dacă aveam un număr nenumărat de fotbaliști în Premier League, în Bundesliga, în Serie A, în La Liga, locul nostru era în altă parte. Anul trecut am avut o singură echipă în grupele Conference League...”, a declarat Burleanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă în meci amical duminică, la Clermond-Ferrand, de reprezentativa Franţei, campioana olimpică şi mondială. Franţa s-a impus cu...
#Razvan Burleanu, #nationala, #Romania , #nationala