Greaua mostenire a lui Razvan Burleanu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 04 Iulie 2016, ora 07:22
5269 citiri
Greaua mostenire a lui Razvan Burleanu

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, are un discurs tot mai agresiv pe masura ce criticile la adresa sa se inmultesc. Iar pe langa agresiviatte, Burleanu mai are si o scuza preferata, toate esecurile administratiei pe care o conduce fiind din vina "vechiului regim".

Seful Federatiei este recunoscut deja ca omul care vorbeste mult, dar care nu spune nimic. Abordand un limbaj de lemn, cu multi termeni corporatisti, de multe ori chiar nepotriviti in contextul in care ii foloseste, Burleanu incearca sa-si mascheze incompetenta cu un aparent profesionalism. Iar cand nu reuseste, da vina pe Mircea Sandu.

Trebuie spus din capul locului ca modul in care "Nasul" a condus fotbalul romanesc a fost unul revoltator, iar ascensiunea anonimului Burleanu s-a datorat tocmai dorintei de schimbare. Insa urmasul lui Sandu se dovedeste a fi la fel de cinic si chiar mai putin priceput.

Celebra prima de calificare la Euro 2016, in valoare de peste 90 de mii de euro, este similara cu cele pe care Mircea Sandu si le acorda de asemenea de unul singur. Justificarile lui Burleanu sunt aproape trase la xerox dupa cele ale "Nasului", ambii sustinand ca salariile din Federatie sunt mici si ca angajatii trebuie motivati.

Nici Sandu, pe vremuri, si nici Burleanu acum nu au reusit insa sa explice argumentat care este meritul lor in obtinerea unor performante sportive.

Citeste aici ce spune Burleanu despre prima de 90.000 de euro

Presedintele FRF a fost insa ferm atunci cand s-a pus problema donarii bonusului de Euro dupa eliminarea rusinoasa a Romaniei de la turneul final, sustinand ca nu are intentia de a renunta la bani, nici macar in favoarea unui centru de copii si juniori.

Pentru micii fotbalisti, Burleanu sustine ca Federatia trebuie sa faca rost de bani pentru a-i sprijini. Insa Federatia avea banii, doar primele pentru Burleanu & Co. fiind de 650 de mii de euro! Daca acesti oameni nu se premiau de unii singuri, banii respectivi puteau fi investiti in sectorul juvenil? Cu siguranta ca da.

La doi ani dupa ce a devenit presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu nu se poat lauda cu nimic concret. Multimea de proiecte despre care tot vorbeste sunt inca doar pe hartie, oamenii din administratia FRF au fost schimbati, insa sistemul a ramas acelasi, metehnele care au facut ca Mircea Sandu sa fie aspru criticat au fost mentinute si perfectionate, iar lucrurile bune pot fi numarate pe degetele unei maini.

In acest moment este greu de prevazut ce se va intampla la alegerile din 2018. Burleanu a preluat din mers "masina de vot" a lui Sandu si, in lipsa unui contracandidat puternic, are toate sansele sa castige un nou mandat in fruntea fotbalului romanesc si sa isi intareasca si mai mult pozitia.

P.S. Una dintre temele importante ale campaniei sale electorale din urma cu doi ani a fost limitarea mandatelor de presedinte la doua pentru o persoana, sa nu mai ajungem cu sefi federali decenii la rand. S-a ajuns la maxim trei mandate de persoana, insa in 12 ani se pot intampa foarte multe lucruri, inclusiv o noua modificare a statutului.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Burleanu FRF bani, #Burleanu Mirca Sandu FRF , #presedinte FRF