Schimbare importantă făcută de FRF în sistemul competițional. Ce se va întâmpla de anul viitor

Luni, 17 Iulie 2023, ora 05:37
2809 citiri
Schimbare importantă făcută de FRF în sistemul competițional. Ce se va întâmpla de anul viitor
Răzvan Burleanu, președinte FRF FOTO facebook

FRF anunţă, că începând cu sezonul 2024/2025, Liga 2 Casa Pariurilor va trece la un sistem competiţional cu 22 de echipe, faţă de 20, câte iau startul în prezent în competiţie.

Ca urmare a unei analize comparative cu alte ţări, referitoare la ligile secunde, a rezultat că numărul de meciuri în ţara noastră este mai mic faţă de celelalte ţări asemănătoare ca putere de cumpărare şi climă. Astfel, Departamentul de Competiţii al FRF a propus joi, în cadrul şedinţei de Comitet Executiv, modificarea sistemului competiţional. Propunerea a fost validată, iar începând din sezonul 2024-2025 campionatul naţional Liga 2 va avea la start 22 de formaţii.

Pentru a creşte numărul de cluburi, un loc va fi ocupat de o echipă din Liga 3 de la barajul de promovare în Liga 2, care va reuşi să iasă învingătoare dintr-o „competiţie” formată din semifinale şi finală (un singur joc pe terenul primei extrase la „împerechere”), la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor (un clasament al acestora va fi făcut luând în calcul toate punctele acumulate în cele 4 meciuri de baraj disputate: finale şi semifinale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, conform criteriului enunţat mai sus, departajarea va fi făcută în conformitate cu art. 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj-finale şi semifinale).

Cel de-al doilea loc va fi ocupat de o echipă din Liga 2 prin eliminarea în sezonul 2023-2024 a barajului dintre ocupantele locului 5 din fiecare grupă de play-out.

Cele 22 de formaţii vor juca, la fel ca până acum, un singur tur în sezonul regular, urmând ca la final să fie repartizate într-o grupă de play-off cu 6 echipe şi două grupe de play-out cu câte 8 echipe, una mai mult faţă de numărul din prezent.

Primele două echipe din play-off vor promova direct, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor juca baraje de promovare / menţinere în Liga 1, la fel ca până acum. 5 echipe vor retrograda la finalul sezonului: ultimele două din grupele de play-out şi încă una dintre ocupantele locurilor 6, care se vor întâlni la baraj.

Ca urmare a modificării sistemului competiţional, a crescut numărul de jocuri, trei partide în plus pentru echipele din play-out şi două partide mai mult pentru cele din play-off. Astfel, pauza competiţională va fi şi ea mai mică. Totodată, prin creşterea numărului de echipe se va mări şi baza de selecţie a echipelor naţionale de juniori şi tineret, având în vedere cotele de jucători “under” de la Liga 2.

Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
#Razvan Burleanu, #schimbare, #sistem, #FRF, #Romania, #liga a doua , #stiri fotbal