Decizie importantă luată de FRF pentru fotbaliștii din România! Ce condiție trebuie să îndeplinească pentru a mai face sport în România

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 16:173339 citiri
Decizie importantă luată de FRF pentru fotbaliștii din România! Ce condiție trebuie să îndeplinească pentru a mai face sport în România
Deian Sorescu. Foto: Facebook / Dinamo Bucuresti

În contextul pandemiei de COVID - 19, șefii FRF au hotărât ca fotbaliștii nu mai pot evolua în România fără vaccin sau fără test negativ.

Măsura intră în vigoare de joi, 21 octombrie 2021.

"Echipele vor trimite la FRF (medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice.

Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori", este comunicatul emis de frf.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News