Burleanu, ultimatum pentru Primaria Capitalei: Facem din Cluj capitala fotbalului romanesc

Luni, 29 Februarie 2016, ora 15:50
5656 citiri
Burleanu, ultimatum pentru Primaria Capitalei: Facem din Cluj capitala fotbalului romanesc
Foto: FRF

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a dat un ultimatum Primariei Capitalei, el amenintand ca muta echipa nationala la Cluj.

Burleanu isi doreste ca Primaria Generala si primarul interimar al Bucurestiului sa isi asume, alaturi de FRF, raspunderea pentru redeschiderea National Arena.

Seful Federatiei a transmis ca edilii trebuie sa se decida pana marti la pranz, in caz contrar urmand ca nationala sa joace meciurile importante de pe teren propriu la Cluj.

"Am trimis o scrisoare Consiliului General al Primariei Capitalei prin care le-am spus sa sa-si asume raspunderea alaturi de FRF pentru o organiza meciurile echipei nationale. Astazi vedem ca lucrurile se misca greu, foarte greu, iar timpul ne preseaza. Plus ca din punctul nostru de vedere sunt premise pentru ca stadionul sa fie deschis, pe baza raportului primit de ISU. Raportul realizat de o firma din Italia, recunoscut la nivel european, despre copertina stadionului, spune ca nu exista niciun pericol. Ii solicit public primarului Capitalei, Razvan Sava, sa-si asume responsabiliotatea gazdurii meciurilor pe Arena Nationala.

Burleanu trece la amenintari in scandalul inchiderii National Arena

Litera si spiritul legii ne spun ca ne putem asuma responsabilitatea. Nu este o simpla discutie. Responsabiltate inseamna sa-ti iei toate masurile. Am vorbit cu toata lumea am primit suport pentru a mari numarul de jandarmi, suport pentru detectarea materialelor pirotehnice. Acest stadion nu-si poate amortiza investitia. Avem nevoie de persoane care sa-si asume decizii. Tocmai de aceea cerem Primariei sa ne dea noua in administrare stadionul. Suntem in stare sa o facem mai bine ca ei. Am demonstrat in perioada pe care am petrecut-o pana acum la Federatia Romana de Fotbal. Le dam un deadline pana maine la pranz sa ne dea un raspuns. Daca pana maine la pranz nu primim un raspuns, mergem la Cluj si facem din Cluj o capitala a fotbalului romanesc", a declarat Razvan Burleanu, intr-o conferinta de presa, potrivit DigiSport.

National Arena este inchis din toamna anului trecut, atunci cand s-a aflat ca stadionul care a costat peste 200 de milioane de euro nu detine autorizatia ISU.

Recent, in urma unei schimbari a legislatiei, s-a stabilit ca Primaria, proprietarul Arenei, poate obtine aceasta autorizatie pana la finalul anului 2016, iar intre timp stadionul poate fi redeschis prin asumarea raspunderii.

Primarul general interimar al Capitalei refuza insa sa semneze pentru redeschiderea National Arena, iar stadionul este in continuare inchis.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Burleanu National Arena inchis, #Burleanu muta nationala Cluj, #echipa nationala stadion Cluj , #presedinte FRF