Putin, sub presiune pentru a ataca armata britanică. ”Răbdarea Rusiei cu farsele Occidentului s-a terminat”

Miercuri, 03 Ianuarie 2024, ora 23:32
7778 citiri
Putin, sub presiune pentru a ataca armata britanică. ”Răbdarea Rusiei cu farsele Occidentului s-a terminat”
Fregata HMS Northumberland / FOTO: royalnavy.mod.uk

Rusia este încurajată de unii dintre apropiații săi să ia ca țintă armata britanică pentru că a ajutat Ucraina să efectueze un atac de succes în Marea Neagră săptămâna trecută, scrie Newsweek.

Zeci de militari ruși au fost declarați dispăruți sau răniți după ce nava de debarcare de mari dimensiuni Novocerkassk, din clasa Ropucha, a fost lovită pe 26 decembrie în Crimeea de rachete de croazieră ucrainene. Moscova a recunoscut că nava, care transporta un echipaj de până la 87 de membri ai serviciilor, a fost avariată.

Se pare că rachetele folosite de Ucraina au fost furnizate de Ministerul britanic al Apărării, care a ajutat, de asemenea, Kievul cu recunoașterea prin satelit și ghidarea țintelor. Acest lucru i-a determinat pe unii, inclusiv pe politologul rus Iuri Barancik, să încurajeze Moscova să atace nava de război britanică HMS Diamond.

"Aceasta este o lovitură din partea Marii Britanii/Statelor Unite și o dorință de a întrerupe contextul pozitiv de la cucerirea localității Marinka, precum și recentele succese ale Forțelor Armate Ruse pe front", a scris Barincik pe Telegram, descriind atacul drept un "exercițiu de antrenament" pentru un potențial atac viitor asupra componentelor navale rusești din Flota de Nord.

"Această ultimă distrugere a marinei lui Putin demonstrează că cei care cred că există un impas în războiul din Ucraina se înșeală", a declarat secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, după atac, potrivit Sky News. "Ei nu au observat că, în ultimele patru luni, 20% din flota rusă din Marea Neagră a fost distrusă".

Colonelul în retragere american Mark Cancian a declarat pentru Newsweek, prin e-mail, că remarcile lui Barancik indică un comportament de rutină al Rusiei, în care președintele rus Vladimir Putin nu va face amenințări directe, dar are interpuși care îi vor executa ordinele.

"În mod clar, presiunea pe care Ucraina o exercită în Crimeea rănește Rusia. Logica este indirectă: Marea Britanie oferă Ucrainei rachete pe care ucrainenii le-au folosit pentru a ataca vasul din Crimeea. Rusia nu poate ataca forțele britanice în Europa fără a risca un conflict cu NATO. Totuși, ar putea organiza oriunde un atac surogat", a arătat Cancian.

Atac cu mana rebelilor houthi din Yemen

Barancik dorește un răspuns prin intermediul rebelilor houthi din Yemen, pentru a scufunda nava britanică ce participă în prezent la operația „Guardian of Prosperity” condusă de SUA, care implică 12 națiuni.

Operațiunea a fost lansată în urma unei serii de atacuri cu drone, rachete și navale conduse de rebeli asupra transportului maritim comercial din Marea Roșie, în apropierea coastei yemenite. Din 2014, huthiții sunt în război cu guvernul yemenit recunoscut internațional, iar din 2015 cu o coaliție regională prooccidentală condusă de Arabia Saudită.

"Putem furniza rebelilor houthi rachete anti-navă potrivite, în timp ce Vestul furnizează Kievului specialiști relevanți, care nu sunt formal în serviciul militar al Forțelor Armate Ruse", a spus Barancik. "În principiu, putem să creștem ștacheta dincolo de limitele cu suportul obligatoriu de informații preliminare.”

"Mai întâi, un mesaj de la un oficial rus acuză Marea Britanie pentru scufundarea navei de debarcare Novocerkassk. Apoi, ridicați în aer două MiG-31K, de preferință un MiG-31I, sau două Tu-22M2 / TU-22M2M - trebuie să vă uitați la raza de zbor a transportatorilor - și loviți distrugătorul britanic Diamond cu două „pumnale“ (rachete hipersonice Kinjaln.n.r.”

"Fă-o singur. Și să declarăm oficial că răbdarea Rusiei cu farsele Occidentului s-a terminat. Londra va alerga să se plângă la SUA", a spus Barancik.

Cancian a declarat că amenințările actuale privind navele în Marea Roșie sunt doar "simbolice", deoarece este nevoie de săptămâni sau chiar luni pentru a trimite rachete din Rusia în Yemen.

"Expedierea ar trebui, probabil, să treacă prin iranieni, care au un sistem logistic existent către rebeli", a spus el.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #atac, #armata britanica , #Razboi Ucraina