Cum face fiica lui Putin milioane de dolari printr-o companie medicală. O nouă anchetă realizată de asociații lui Aleksei Navalnîi

Vineri, 19 Ianuarie 2024, ora 23:20
3853 citiri
Cum face fiica lui Putin milioane de dolari printr-o companie medicală. O nouă anchetă realizată de asociații lui Aleksei Navalnîi
Maria Voronțova, fiica cea mare a președintelui Vladimir Putin/ FOTO:transitmag.no

Fiica cea mare a președintelui rus Vladimir Putin, Maria Voronțova, câștigă sute de milioane de ruble pe an de pe urma participației sale la Nomeco, o companie care își primește toți banii de la o unitate medicală numită clinica Sogaz, potrivit unei noi investigații efectuate de asociații lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse încarcerat într-o colonie din Siberia, și citată de publicația rusă independentă Meduza.io.

Voronțova este de profesie endocrinolog. Potrivit investigației echipei lui Navalnîi, ea câștigă aproximativ 200.000 de ruble (2.280 de dolari) pe lună prin munca sa:

-110.000 de ruble (1.250 de dolari) pentru activitatea sa la Universitatea de Stat din Moscova, la Facultatea de Medicină Fundamentală,

-35.000 de ruble (400 de dolari) de la Asociația Rusă a Endocrinologilor,

-48.000 de ruble (550 de dolari) de la Centrul Național de Cercetare Medicală în Endocrinologie al Ministerului Sănătății.

Dar fiica lui Putin câștigă mult mai mult în calitate de membru al consiliului de administrație al Nomeco, o companie pe care a fondat-o în 2019, potrivit anchetei. Site-ul web al Nomeco spune că se concentrează pe tehnologii inovatoare în domeniul medicinei. Autorii investigației notează că pe pagina "știri despre companie" a site-ului web sunt postate în principal mesaje de felicitare pentru diverse sărbători.

Nomeco, care avea doar cinci persoane angajate în 2022, generează profituri nete de milioane de ruble pe an:

-600 de milioane de ruble (6,8 milioane de dolari) în 2020,

-810 milioane de ruble (9,2 milioane de dolari) în 2021,

-855 de milioane de ruble (9,7 milioane de dolari) în 2022.

În calitate de acționar al companiei, Voronțova a câștigat 232 de milioane de ruble (2,6 milioane de dolari) sub formă de dividende în 2020 (date mai recente nu sunt încă disponibile). De asemenea, Voronțova primește un salariu de 700.000 de ruble (7.980 de dolari) pe lună de la Nomeco, potrivit investigației asociaților lui Navalnîi.

Dacă dividendele [în 2021 și 2022] sunt plătite în același mod ca în 2020, atunci fiica liderului de la Kremlin a câștigat în total 910 milioane de dolari (10,3 milioane de dolari) în dividende și un salariu de 33 de milioane de ruble (376.000 de dolari). 944 milioane de ruble (10,7 milioane de dolari)!

Autorii investigației spun că Nomeco a primit toți banii de la clinica Sogaz. În 2021 și 2022, clinica a transferat 1,5 miliarde de ruble (17 milioane de dolari) către Nomeco pentru anumite "servicii legate de modelarea informațiilor pentru implementarea proiectelor".

În 2021, Radio Free Europe/Radio Liberty a constatat că următoarele persoane au fost tratate la clinica Sogaz:

-Iuri Kovalciuk, un apropiat al lui Putin și coproprietar al grupului de asigurări Sogaz,

-Serghei Fursenko, vicepreședinte al Gazprombank,

-Ilia Klebanov, fostul reprezentant al lui Putin în Districtul Federal de Nord-Vest al Rusiei,

-Valentina Matvienko, președinte al Consiliului Federației din Rusia.

Voronțova rupe tăcerea

După începerea invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, clinicile au tratat și mercenarii Grupului Wagner răniți pe câmpul de luptă. În august 2022, clinicile au fost cumpărate de managerii de top de la Nomeco.

Un interviu cu Maria Voronţova, fiica cea mare a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, publicat pe YouTube cu două zile înainte de anul nou, a trecut iniţial aproape neobservat. Mass media din Rusia şi utilizatorii mediilor de socializare l-au observat abia pe 11 ianuarie.

"Pentru noi, viața are valoarea supremă" a declarat Maria Vorontsova, fiica lui Vladimir Putin, într-un interviu rar acordat unei organizații moscovite în luna decembrie. Fiica cea mare a liderului de la Kremlin a mai spus că Rusia are o societate "centrată pe om", care acordă o mare importanță vieților oamenilor săi.

Putin nu a recunoscut niciodată în mod public că Voronțova și sora sa mai mică, Katerina Tihonova, sunt fiicele sale, în timp ce Kremlinul nu a divulgat vreodată detalii din viețile lor personale, acestea fiind un secret bine păzit, relatează The Moscow Times.

În interviul acordat pe 16 decembrie organizației Medtech Moscow, o organizație non-profit afiliată primăriei din Moscova, fiica lui Putin spune că Rusia acordă o mare importanță vieților oamenilor. Voronțova, care a spus că viața oamenilor are o valoare supremă în societatea rusă, a mai precizat că Rusia este o țară în care omul este în centrul societății. În timpul interviului, fiica lui Putin a vorbit, de asemenea, despre progresele medicale la nivel mondial și despre interesul ei pentru literatură şi i-a enumerat pe scriitorii ei favoriţi, între care se numără Puşkin, Dostoievski şi Huxley. În plus, a spus că este pasionată de muzică şi sport. "Interesele mele sunt foarte diverse, de la creativitate la sport. Pe mine mă pasionează tot ce este frumos: tablouri, muzee, teatrul şi muzica. Muzica este o componentă importantă a vieţii mele, de la muzica clasică la jazz. Încerc să fac sport mai multe ore pe săptămână, şi sporturi de sezon, cum ar fi surfingul şi schiul".

Maria Voronţova a vorbit în interviu şi despre unele episoade din viaţa ei. A povestit că a visat încă din copilărie să devină medic, dar că după terminarea liceului a vrut să studieze ştiinţe economice. Dar în cele din urmă s-a decis în favoarea medicinei şi s-a înscris la Facultatea de Medicină a Universităţii de Stat din Moscova.

Gazda interviului și directorul general al oranizației Medtech.Moscow, Viaceslav Șhulenin, nu a menționat nimic despre legătura Mariei Voronțova cu Putin în timpul dialogului. Șulenin a lucrat în cadrul Primăriei Moscovei între 2013 și 2017, ultima sa funcție acolo fiind cea de prim-adjunct al șefului de cabinet al edilului. Interviul de 42 de minute al fiicei lui Putin este promovat pe scară largă pe rețeaua socială rusă Vkontakte, unde are aproape 225.000 de vizualizări. Pe YouTube, videoclipul a generat mai puțin de 1.000 de vizualizări. Statele Unite și alte state occidentale le-au sancționat atât pe Vorontsova, cât și pe Tihonova, după invazia Rusiei în Ucraina.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #maria voron ova, #Vladimir Putin, #companie, #bani , #Razboi Ucraina