Avertismentul unor experți internaționali: ”Al Treilea Război Mondial a început deja. Nu există nicio șansă de pace timp de decenii“

Sambata, 20 Ianuarie 2024, ora 12:41
13688 citiri
Avertismentul unor experți internaționali: ”Al Treilea Război Mondial a început deja. Nu există nicio șansă de pace timp de decenii“
Artileria rusă/ FOTO: nammo.com

Într-o evaluare dură a peisajului de securitate globală, experții prezenți la conferința Foreign Strategy din centrul Londrei au lansat, vineri, 20 ianuarie, un avertisment înfricoșător susținând că războiul din Ucraina poate însemna începutul celui de-Al Treilea Război Mondial, fără nicio perspectivă de pace timp de decenii.

Printre participanți s-a numărat Marina Litvinenko, soția lui Alekander Litvinenko, un dezertor rus naturalizat britanic și fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate rus, care, în calitate de critic proeminent al președintelui rus Vladimir Putin, a consiliat serviciile secrete britanice și a inventat termenul "stat mafiot", dar care a murit după ce a fost otrăvit cu poloniu de agenții liderului de la Kremlin.

Atmosfera a fost încărcată de un sentiment de urgență, deoarece figuri renumite precum Taras Kuzio, Aleksander Osovțov și Vladimir Socor au prezentat evaluări grave ale peisajului geopolitic actual, scrie publicația Express.

Războiul din Ucraina nu este doar o dispută regională, ci un prevestitor al unui conflict global mult mai larg

Perspectivele lor sugerează că războiul din Ucraina nu este doar o dispută regională, ci un prevestitor al unui conflict global mult mai larg – unul care, după unii, a inițiat deja spectrul de rău augur al celui de-Al Treilea Război Mondial.

Experții au prezentat imaginea unei lumi aflate la marginea prăpastiei, în care pacea poate rămâne evazivă pentru deceniile următoare.

Taras Kuzio, profesor de Științe Politice la Universitatea Națională din Kiev-Academia Mohila, a început prin a aborda rolul actorilor externi în prelungirea conflictului. El a subliniat impactul politicii președintelui Biden asupra ajutorului militar acordat Ucrainei. „Războiul s-ar fi încheiat dacă Biden nu ar fi insistat pentru politica sa de „picurare” cu privire la ajutorul militar acordat Ucrainei, la fel ca și Macron”, a spus Kuzio.

El a atras atenția asupra diferențelor puternice în abordările diferitelor națiuni, subliniind că Marea Britanie sprijină în mod deschis acțiunea de înfrângere a Rusiei.

"Acesta nu este doar un război despre Ucraina; fundamentul acestui război este că Ucraina nu există", a susținut Kuzio, îndemnând comunitatea internațională să revină asupra discursului lui Putin de la Munchen din 2007, care a fost în mare parte ignorat.

El a caracterizat Rusia ca fiind un "stat schizo-fascist", acuzându-l pe Putin că nutrește ambiții mărețe de a intra în istoria Rusiei pe urmele lui Stalin.

Rusia și Iranul împărtășesc obiectivul similare: de a eradica Ucraina și Israelul "de pe fața pământului"

Declarația alarmantă a lui Kuzio a continuat, susținând că Rusia și Iranul împărtășesc obiectivul de a eradica Ucraina și Israelul "de pe fața pământului". El a adăugat că aceste țări se percep pe ele însele ca fiind în război, în timp ce guvernele occidentale, în special administrația Biden, sunt aparent inconștiente. "Pentru Rusia și Iran, cel de-Al Treilea Război Mondial a început deja", a adăugat Kuzio.

Aleksander Osovțov, un veteran al politicii ruse, a oferit o perspectivă mai largă asupra conflictului, subliniind natura interconectată a războiului în curs.

"Este un singur război, nu două războaie diferite - două bucăți dintr-un război - un război al unui bloc, blocul dictaturilor agresive, Rusia, Iranul și împuterniciții lor". Osovțov a identificat China drept actualul lider al acestui bloc și a subliniat necesitatea unui front unit al țărilor democratice din întreaga lume.

„Scopul principal astăzi este distrugerea forțelor militare ale Rusiei – nu atingerea păcii”, a susținut Osovțov, exprimându-și scepticismul cu privire la posibilitatea unei schimbări politice în Rusia. El a etichetat statul rus ca fiind în mod inerent distrugător și a sugerat că datoria comunității globale este să se opună acestui bloc de dictaturi agresive.

Finalul probabil al conflictului, împărțirea de facto a Ucrainei

Vladimir Socor, un analist politic româno-american, s-a concentrat pe finalul probabil al conflictului, prezicând împărțirea de facto a Ucrainei . El a avertizat că un astfel de rezultat nu va duce la compromis, ci mai degrabă la o victorie totală a Rusiei împotriva Occidentului.

Socor a subliniat că nu ar exista o linie clară între starea de război și pace, afirmând că ostilitatea se poate diminua, dar nu se va termina niciodată, făcând comparații cu status quo-ul actual între cele două Coreei.

"Nu va fi nicio stare de pace. Ucrainei i se vor acorda premii de consolare - războiul va continua fără sfârșit", a spus Socor. El a subliniat imposibilitatea de a oferi Ucrainei o integrare rapidă în Europa „după război”, deoarece războiul din Ucraina este multidimensional și probabil va persista chiar și după o încetare a focului.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Un deputat iranian a avertizat că Teheranul ar putea fabrica o armă nucleară în câteva zile, sporind astfel îngrijorările legate de consecințele escaladării tensiunilor din Orientul...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #Israel, #Iran, #al treilea razboi mondial , #Razboi Ucraina