Nemții nu au curaj să-l înfrunte pe Putin. Parlamentul german respinge moțiunea de a livra Ucrainei rachete Taurus

Joi, 18 Ianuarie 2024, ora 13:04
2854 citiri
Nemții nu au curaj să-l înfrunte pe Putin. Parlamentul german respinge moțiunea de a livra Ucrainei rachete Taurus
Rachete germane Taurus/ FOTO: defencesecurityasia.com

Parlamentarii germani au respins o propunere a partidelor Uniunea Creștin Democrată (CDU) și Uniunea Creștină Socială din Bavaria (CSU) privind transferul rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune în Ucraina, a anunțat Bundestag-ul pe 17 ianuarie.

Rachetele Taurus au făcut obiectul unor discuții ample de când Ucraina a depus o cerere pentru arme, care au o rază de acțiune de până la 500 de kilometri, în mai 2023.

Bild a scris în octombrie că Olaf Scholz este împotriva trimiterii de rachete Taurus la Kiev, deoarece se teme că această mișcare va trage Germania în război. Ucraina a primit și alte rachete cu rază lungă de acțiune, cum ar fi Storm Shadow din Marea Britanie și SCALP de fabricație franceză.

Moțiunea a fost respinsă printr-un vot prin apel nominal, cu 485 de parlamentari împotrivă, 178 în susținere și trei abțineri.

Liderul parlamentar al CDU, Friedrich Merz, a spus că forțele ucrainene nu au în prezent „nicio perspectivă” de a reține trupele ruse și că rachetele de croazieră Taurus ar putea face o diferență substanțială.

Pe fondul ezitării lui Scholz în transferul de rachete cu rază lungă de acțiune, aparent din cauza temerilor de „escaladare” cu Rusia, ministrul de externe Dmitro Kuleba a spus că rachetele Taurus vor fi „utilizate exclusiv în interiorul granițelor noastre”.

Pe 17 ianuarie, Berlinul a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv muniție pentru tancurile Leopard 1.

Șeful Ministerului francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat că țara sa va furniza Ucrainei 3.000 de proiectile în fiecare lună din ianuarie 2024, transmite Le Figaro.

"În perioada din februarie 2022 până la sfârșitul lui 2023, am furnizat două mii de obuze pe lună. Începând din ianuarie, vor fi trei mii de obuze în fiecare lună", a subliniat ministrul.

Lecornu a mai menționat că Franța va furniza Ucrainei aproximativ 50 de rachete în fiecare lună până la sfârșitul anului 2024.

Sebastien Lecornu a anunțat anterior că Franța va produce 78 de tunuri autopropulsate Caesar special pentru Ucraina. Tunul autopropulsat are un calibru de 155 mm și este capabil să tragă la o distanță de până la 42 km, trăgând aproximativ șase focuri pe minut.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #Germania, #racehte taurus, #Franta, #tunuri autopropulsate , #Razboi Ucraina