Tiranii, front unit împotriva SUA. Kim Jong-un și Putin promit să realizeze „Noua Ordine Mondială”

Luni, 22 Ianuarie 2024, ora 16:38
3715 citiri
Tiranii, front unit împotriva SUA. Kim Jong-un și Putin promit să realizeze „Noua Ordine Mondială”
Dictatorul nord-corean Kim Jong-un și autocratul rus Vladimir Putin/ FOTO: japantimes.co.jp

Kim Jong-un și Vladimir Putin au trimis un avertisment înfricoșător Occidentului, în timp ce au promis să formeze o "Nouă Ordine Mondială".

Coreea de Nord a declarat că a fost de acord să continue cooperarea strategică și tactică cu Rusia, în timp ce ambele țări pregătesc un front unit împotriva Statelor Unite, scrie The Sun.

Ministerul nord-coreean de Externe a declarat că cele două țări au convenit să continue cooperarea strategică și tactică pentru a-și apăra interesele fundamentale și pentru a stabili o "nouă ordine internațională multipolarizată".

Organismul guvernamental a subliniat, de asemenea, intenția lui Putin de a efectua o vizită la Phenian, afirmând că aceasta ar putea avea loc la o "dată apropiată".

Aceasta a urmat întâlnirilor ministrului nord-coreean de externe Choe Son Hui, cu președintele rus și cu ministrul de externe Serghei Lavrov, la Moscova, săptămâna trecută.

Coreea de Nord a strâns în mod agresiv legăturile cu Rusia, în special după vizita lui Kim Jong-un din septembrie, în Rusia, pentru un summit cu Putin.

Unul dintre puținii lideri mondiali care sprijină în mod deschis războiul lui Putin împotriva Ucrainei, tiranul nord-coreean încearcă să iasă din izolarea diplomatică.

Kim a folosit invazia Rusiei în Ucraina ca pe o diversiune

Kim încearcă să își recapete echilibrul în timp ce navighează într-un impas nuclear din ce în ce mai mare cu Washington, Seul și Tokyo.

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a adăugat că Choe și oficialii ruși și-au exprimat "îngrijorarea serioasă" cu privire la extinderea cooperării militare a SUA cu aliații săi asiatici, pe care au acuzat-o de agravarea tensiunilor din regiune și de amenințarea suveranității și intereselor de securitate ale Coreei de Nord.

Tensiunile din Peninsula Coreeană se află la cel mai înalt nivel din ultimii ani, după ce, în ultimele luni, Kim a folosit invazia Rusiei în Ucraina ca pe o diversiune pentru a-și intensifica testele de armament și demonstrațiile militare.

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au reacționat prin intensificarea exercițiilor militare combinate, supranumite de Kim repetiții de invazie. De asemenea, cei trei își ascut planurile de descurajare construite în jurul activelor americane cu capacitate nucleară.

Timpul Occidentului de "dominație globală" a luat sfârșit

Avertismente privind o potențială nouă ordine mondială au fost deja date de ministrul de externe belicos al lui Putin, Serghei Lavrov, care a spus Occidentului că timpul lor de "dominație globală" a luat sfârșit.

Într-o conferință de presă importantă, Lavrov a acuzat Occidentul că a lansat un "război" împotriva Rusiei și a afirmat că Moscova și aliații săi au "depășit" acum NATO pe scena mondială.

Lavrov a vorbit joi despre dezintegrarea relațiilor Rusiei cu Occidentul, despre "riscurile nucleare tot mai mari" și despre contextul "ostil" în care se află în prezent lumea.

El a spus că SUA și aliații săi "au condus lumea timp de 500 de ani" și nu au avut "nicio concurență" în afară de perioada sovietică.

El a anunțat o nouă eră a geopoliticii, referindu-se la "centrele emergente și de consolidare a creșterii economice, a puterii financiare și a influenței politice".

Această axă antioccidentală în creștere, a spus Lavrov, "depășește acum SUA și alte țări occidentale în dezvoltarea lor".

Deși nu a precizat în mod direct care sunt aceste țări, el a sărbătorit "cea mai bună perioadă din istorie" pentru relațiile dintre China și Rusia.

Iar parlamentarul rus veteran Aleksander Osovțov a declarat că cel de-al treilea război mondial a început deja pentru dușmanii Occidentului și că "noi toți participăm la el".

Lavrov a declarat că lumea nu mai poate ignora faptul că atât războiul din Ucraina, cât și conflictul dintre Israel și Hamas sunt "două bucăți ale unui singur război".

Osovțov a susținut că cel de-al treilea război mondial a început acum aproape doi ani, când tancurile lui Putin au trecut granița pe 24 februarie 2022, în Ucraina.

"Războiul se desfășoară acum în două teatre militare - Europa de Est și Orientul Mijlociu".

Între timp, statele baltice se grăbesc să își consolideze apărarea la granițele cu Rusia și Belarus, în timp ce Europa se pregătește pentru un război total.

Estonia, Letonia și Lituania au convenit să construiască o serie de buncăre la granițele cu Rusia și Belarus pentru a-și proteja forțele în cazul unui atac, a anunțat vineri, Ministerul Apărării din Estonia.

Amiralul Rob Bauer, șeful comitetului militar al NATO, a făcut apel la Occident să se "pregătească pentru o eră a războiului", adăugând că alianța "are nevoie de o transformare ".

Cele trei state membre NATO și UE au semnat un acord privind construcția de "instalații defensive anti-mobilitate".

Statele baltice sunt considerate ca fiind cele mai expuse riscului unui potențial atac rusesc, deoarece au graniță comună cu Rusia și cu aliatul său, Belarus.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #Coreea de Nord, #Kim Jong Un, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina