Volodimir Zelenski i-ar fi cerut lui Joe Biden să amâne sancționarea lui Roman Abramovici. Cu ce l-ar putea ajuta miliardarul rus

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 21:55 7112 citiri
Abramovici ar putea fi trecut pe lista cu sancțiuni pentru că a încercat să-și ascundă banii în fonduri speculative americane FOTO Hepta

Oligarhul rus Roman Abramovici a scăpat de sancțiunile SUA după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-ar fi sugerat omologului american, Joe Biden, că acesta ar putea juca rolul de mediator în negocierile de pace cu Rusia, relatează The Wall Street Journal.

Solicitarea lui Zelenski ar fi fost făcută într-o convorbire telefonică recentă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovici.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei i-a solicitat lui Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Casa Albă a refuzat să ofere declaraţii cu privire la acest subiect.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News