Zelenski îl atacă pe Macron: "Astfel de remarci sunt foarte dăunătoare pentru noi"

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 07:12
9779 citiri
Zelenski îl atacă pe Macron: "Astfel de remarci sunt foarte dăunătoare pentru noi"
Emmanuel Macron, președintele Franței, a refuzat să denunțe un genocid în Ucraina

Refuzul preşedintelui francez Emmanuel Macron de a denunţa miercuri un genocid în Ucraina de către armata rusă este "foarte dureros", a deplâns omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP.

"Dacă sunt adevărate, astfel de remarci sunt foarte dăunătoare pentru noi", a spus preşedintele Zelenski la o conferinţă de presă comună cu şefii de stat polonez, lituanian, estonian şi leton, aflaţi în vizită la Kiev.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

"Voi face tot posibilul pentru a discuta această problemă cu domnul Macron astăzi. Dacă nu, atunci mâine când îşi va găsi timp", a adăugat domnul Zelenski.

Miercuri, preşedintele francez a ales să nu folosească termenul "genocid" folosit de omologul său american Joe Biden pentru a-l acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru acţiunile armatei ruse în Ucraina.

"Aş spune că Rusia a declanşat unilateral un război brutal, că acum este stabilit că au fost comise crime de război de armata rusă şi că acum este necesar să-i găsim pe responsabili", a declarat Emmanuel Macron."Este o nebunie ceea ce se întâmplă, este incredibil de brutal (...) dar în acelaşi timp mă uit la fapte şi vreau să încerc cât mai mult posibil să pot opri acest război şi să reconstruim pacea, aşa că nu sunt sigur că escaladarea cuvintelor serveşte cauzei", a continuat preşedintele francez.

Marţi, preşedintele Joe Biden l-a acuzat pentru prima dată pe Vladimir Putin că a comis un genocid în Ucraina, un termen folosit anterior de Volodimir Zelenski.

Miercuri, premierul canadian Justin Trudeau a menţionat şi el pentru prima oară cuvântul genocid referindu-se la atrocităţile comise în Ucraina. Trudeau a declarat că este "absolut corect" ca tot mai mulţi oameni să descrie acţiunile Rusiei în Ucraina drept genocid, susţinând astfel acuzaţia adusă de preşedintele SUA.

Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
Rușii au modernizat sistemele de rachete S-300 și S-400 și lovesc cu ele Harkovul. Ucrainenii caută soluții să le distrugă
Rușii au modernizat sistemele de rachete S-300 și S-400 și lovesc cu ele Harkovul. Ucrainenii caută soluții să le distrugă
Șeful garnizoanei Harkov și al Forțelor de Apărare din Harkov, Serhi Melnik, cu indicativul Marcel, a declarat că trupele rusești au modernizat sistemele S-300 și S-400 și rachetele...
#razboi Ucraina, #Zelenski, #macron, #genocid ucraina, #Presedintele Frantei , #stiri Emmanuel Macron