Când estimează oficialii de la Kiev că se va încheia războiul din Ucraina. Volodimir Havrilov: „E doar o chestiune de timp”

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 16:51
5746 citiri
Când estimează oficialii de la Kiev că se va încheia războiul din Ucraina. Volodimir Havrilov: „E doar o chestiune de timp”
Volodymyr Havrylov (centru) adjunctul ministrului Apărării de la Kiev. FOTO: mil.gov.ua

Forțele ucrainene ar putea ajunge în Crimeea până la finalul lunii decembrie, a anunțat adjunctul ministrului Apărării de la Kiev, Volodimir Havrilov, care apreciază că războiul s-ar putea încheia în primăvară și că trupele ucrainene vor continua să lupte peste iarnă, în ciuda înghețului și a condițiilor vitrege.

Havrilov a declarat că este foarte important ca Ucraina să fie pregătită pentru o luptă de durată dacă Rusia își poate întări forțele.

„Sigur, în acest caz, războiul va mai dura ceva. Dar am sentimentul că, până la finalul primăverii, războiul se va încheia”, a declarat oficialul de la Kiev, într-un interviu pentru Sky News.

Volodymyr Havrylov a adăugat că negocieri de pace cu Moscova vor avea loc doar dacă trupele rusești sunt pregătite să elibereze fiecare centimetru din teritoriul Ucrainei, inclusiv din peninsula Crimeea, anexată în 2014.

„Există o decizie în interiorul societății din Ucraina că mergem până la capăt. Nu contează ce fel de scenariu este pe masă. Oamenii au plătit cu mult sânge, multe eforturi pentru ceea ce am realizat deja. Și toată lumea știe că orice întârziere sau conflict înghețat este doar continuarea acestui război împotriva existenței Ucrainei ca națiune”, a subliniat adjunctul ministrului Apărării.

Întrebat dacă preluarea controlului asupra orașului Herson face viabile și alte țeluri, precum recâștigarea Crimeii, generalul-maior în retragere și fostul atașat militar în România Volodimir Havrilov a declarat: „E doar o chestiune de timp și, bineînțeles, am vrea să facem asta cât mai repede”.

Cum vede Kievul amenințarea nucleară din partea Rusiei

Un eveniment neașteptat în Rusia, precum căderea bruscă a regimului lui Putin, ar putea ajuta Ucraina să recâștige Crimeea până la finalul anului, a subliniat el.

„Cred că Rusia s-ar putea confrunta cu un eveniment de tipul 'lebădă neagră' în țară, în interior, ceea ce ar putea contribui la succesul nostru în Crimeea”, a declarat Havrilov.

Atingerea obiectivului legat de Crimeea este un scenariu posibil, luat în calcul de Kiev.

Întrebat care ar putea fi evenimentul de tip „lebădă neagră”, oficialul a dat de înțeles că liderul rus „ar putea să dispară, de exemplu, dintr-un motiv anume”, sau „se întâmplă ceva, în combinație cu o societate decepționată de pierderile suferite”.

Havrylov a declarat că crede că probabilitatea unui atac nuclear din partea Rusiei este mică, dar asta oricum nu ar opri trupele ucrainene din luptă:

„Da, ar fi o dramă. Pentru toată lumea ar fi - Dumnezeu știe ce scenariu - dar asta (o lovitură nucleară tactică) nu este o amenințare care să ne oprească... din a continua războiul”.

AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
Publicaţia ucraineană kyivpost.com relatează, citând surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, că AUR, prezentat ca ”partid românesc...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
#razboi Ucraina, #armata rusa, #Vladimir Putin, #kiev , #Razboi Ucraina