Volodimir Zelenski, mesaj de forță împotriva Rusiei: Nu e suficient că sunt slăbiți. Trebuie să dea socoteală pentru tot” VIDEO

Sambata, 29 Aprilie 2023, ora 23:02
3260 citiri
Volodimir Zelenski, mesaj de forță împotriva Rusiei: Nu e suficient că sunt slăbiți. Trebuie să dea socoteală pentru tot” VIDEO
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis sâmbătă seară un mesaj video FOTO president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis sâmbătă, 29 aprilie, într-un mesaj video, că Rusia este slăbită şi trebuie să dea socoteală pentru tot ce a făcut. Președintele s-a referit în mod special asupra victimelor atacului recent de la Uman.

“Operaţiunile de căutare şi salvare s-au finalizat în Uman abia în această după-amiază. Le doresc însănătoşire grabnică tuturor celor care au fost răniţi în acest atac. Vom face totul pentru ca statul terorist să răspundă cât mai curând posibil pentru ceea ce a făcut. Oricine pregăteşte astfel de atacuri cu rachete nu poate decât să ştie că va fi complice la crimă. Oricine ghidează şi lansează rachete, care manevrează avioane şi nave pentru teroare. Nu numai cei care dau ordine, ci voi toţi, sunteţi cu toţii terorişti şi criminali şi toţi trebuie să fiţi pedepsiţi. Şi categoric – cei care au comis crima primordială, de la care au pornit toate celelalte – crima de agresiune împotriva poporului nostru, împotriva statului nostru.

În acest atac de la Uman şi-au pierdut viaţa şase copii, au murit în total 23 de oameni... Condoleanţe tuturor rudelor şi prietenilor!”, a spus Zelenski.

“Săptămâna viitoare va fi destul de importantă din punct de vedere al luptei noastre pentru dreptate pentru ucraineni, adică pentru pedepsirea statului terorist şi a tuturor criminalilor de război. Pregătim câţiva paşi importanţi pentru a consolida în continuare parteneriatele şi pentru mai multă energie pentru crearea unui tribunal care să judece crima de agresiune rusă. Şi pentru a grăbi înfrângerea statului terorist.

Nu este suficient pentru Ucraina şi pentru lume că Rusia este slăbită, ceea ce se întâmplă deja. Trebuie să dea socoteală total pentru tot ce a făcut.

Pregătim, de asemenea, noi decizii de sancţiuni împotriva persoanelor şi companiilor implicate în industria de apărare a teroriştilor şi împotriva entităţilor străine care ajută Rusia să prelungească această agresiune. Deciziile noastre vor fi făcute publice în curând”, a adăugat el.

Zelenski a menţionat că de la startul războiului a decorat peste 45.000 de ucraineni. “Recent, am semnat noi decrete prin care sunt decoraţi apărătorii noştri, eroii noştri. Încă aproape 450 de soldaţi din Forţele Armate ale Ucrainei, Forţele Terestre, paraşutisti, Forţele Aeriene, apărarea teritorială şi încă peste 300 – din Garda Naţională, poliţia noastră, Serviciul de Stat de Urgenţă şi poliţiştii noştri de frontieră. În total, pe durata războiului pe scară largă, 45.038 de bărbaţi şi femei au primit decoraţii. Şi este o dovadă a extraordinarului eroism zilnic al poporului nostru. Toţi cei care luptă pentru Ucraina, toţi cei care muncesc pentru victoria noastră”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski, #agresiune Rusia Ucraina , #stiri Volodimir Zelenski