De ce încă speră Putin că va câștiga războiul. ”Crede că politcieni cu atitudine de Donald Trump vor pune presiune pe Ucraina”

Sambata, 06 August 2022, ora 23:27
4302 citiri
De ce încă speră Putin că va câștiga războiul. ”Crede că politcieni cu atitudine de Donald Trump vor pune presiune pe Ucraina”
Vladimir Putin, președintele Federației Ruse FOTO: Twitter

După cinci luni de război în Ucraina, Vladimir Putin pare că a rămas la fel de sigur, ca în prima zi a invaziei, că va ieși învingător. Localități bombardate, crime de război, amenințări continue, sunt numai câteva dintre strategiile pe care le aplică în prezent. Și nu uită să aducă în orice discuție posibilul atac nuclear.

Însă analiștii consideră că Putin dă dovadă de slăbiciune atunci când face astfel de amenințări.

Politologul Cristian Pîrvulescu a spus, într-un interviu pentru Ziare.com că această atitudine a președintelui rusă dă dovadă tocmai de faptul că țara sa nu mai are resurse militare pentru a câștiga în acest război.

”În acest moment, Rusia nu face altceva decât gesticulații, nu face decât să joace cartea statului slab, în toată amenințarea aceasta cu arma nucleară. Și aceasta este dovada slăbiciunii Rusiei, este dovada că Rusia nu are potențialul militar pe care îl anunța cu emfază și pe care credea că îl are”, a spus Cristian Pîrvulescu.

”Există riscul să ne trezim în Italia cu un guvern pro-rus”

Specialistul a arătat că, ”suntem de cinci luni în război, în Ucraina, iar armata rusă nu are decât câștiguri modeste”.

Și Putin folosește acest argument (amenințarea cu arme nucleare, dar și șantajul energetic), sperând ca politicieni cu ”creier de Trump”, o să facă presiune asupra Ucrainei, pentru ca războiul să se încheie și Rusia să poată prezenta un oarecare succes. Dar nimeni nu cade în capcana aceasta”, a mai spus politologul.

Cu toate acestea, recentele mișcări politice din Italia par să aducă o oarecare îngrijorare însă în acest moment nu pare să fie o criză reală.

”Sigur, există riscul să ne trezim în Italia cu un guvern pro-rus, dar alegerile sunt abia în toamnă. Sondajele de opinie indică Partidul democrat și Fratelli d’Italia care sunt un partid neo-fascist, la același nivel.

Este greu de spus care ar fi consecințele unui guvern pro-rus acolo. Fratelli, deși sunt fosta mișcare socială italiană, care a fost înființată de Musolini în 1943 și cu ajutorul trupelor speciale instalate în regim fascist după ce Roma a căzut din mâna aliaților, a încercat să se legitimeze ca un partid ultra conservator. Dar nu există niciun fel de dovadă a unei legături cu Rusia, cum este în cazul lui Matteo Salvini și al Ligii și cum există în cazul lui Berlusconi.

Dar situația stă în felul următor. În Italia sistemul electoral premiază partidul care câștigă primul loc și alianța respectivă cu majoritate absolută de voturi în Cameră. Deci poate alege primul ministru. Este o situație destul de complicată în Italia în acest moment . Este o situație dificilă acum în Italia.

Iar doamna Meloni care este președinta Fratelli d’Italia este considerată un potențial prim-ministru. Este pe aceași linie cu Trump: anti-avort, anti-LGBT, a fost anti-Uniunea Europeană, iar acum este pe linia lui Orban cu Europa suveranistă, Europa statelor, etc”, a mai spus expertul în politică internațională.

De ce Trump nu mai are șanse să revină la Casa Albă

Deși au fost situații în ultima perioadă când Donald Trump părea că ar avea o șansă să se întoarcă la Casa Albă, se pare că acesta nu va mai avea această oportunitate.

”De câteva zile, FoxNews a schimbat macazul și îl atacă pe Trump pe tema direcției sale din 6 ianuarie 2020. Altfel spus, una dintre cele mai importante baze propagandistice pe care le are Partidul Republican lucrează în favoarea adversarilor republicani ai lui Trump.

Iar cel mai bun exemplu este mitingul lui Trump de săptămâna trecută, în Arizona, iar FoxNews l-a omis, transmițând în schimb un interviu cu guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, care pare să fie ”noua stea”. Nu este departe de Trump. Este mai tânăr și încă nu a făcut prostiile lui Trump, iar spre deosebire de omul de afaceri, DeSantis este politician de carieră.

Dar și el este anti-restricții, în Florida au interzis portul măștii. Însă acolo sunt foarte circumspecți. Au interzis în numele libertății dar au recomandat să se poartă mască.

În acest moment, Trump va fi abandonat de către cei care l-au făcut președinte din cauza războiului cu Rusia.

Zilele trecute, Donald Trump spunea că Ucraina trebuie să cedeze Crimeea, să renunțe la NATO și să facă pace cu Rusia. Dar aceasta este o poziție pe care republicanii tradiționali nu pot s-o accepte”, a mai arătat Cristian Pîrvulescu.

”Și-a schimbat pantofii”. Donald Trump a intrat în vizorul propagandei ruse, după aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina VIDEO
”Și-a schimbat pantofii”. Donald Trump a intrat în vizorul propagandei ruse, după aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina VIDEO
Propagandiștii ruși sunt revoltați de schimbarea poziției candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, care nu a intervenit și nu a încercat blocarea votului privind alocarea...
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
#razboi Ucraina, #vladimir putin bomba nucleara, #Donald Trump, #guvern Italia , #Razboi Ucraina