Prima vizită a unui înalt oficial papal în Ucraina: Vaticanul este gata să medieze discuțiile de pace dintre Moscova și Kiev VIDEO

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:57 1968 citiri
Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher FOTO / captură video Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Secretarul pentru Relații al Sfântului Scaun, Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, a vizitat vineri, 20 mai, Ucraina. Prelatul a declarat că Vaticanul este gata să ajute la discuțiile dintre Ucraina și Rusia, dar dacă va primi o invitație din ambele părți.

Arhiepiscopul a declarat asta într-un briefing comun cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, arată hromadske.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Potrivit oficialului de la Vatican, orice activitate de mediere necesită o invitație din partea ambelor părți. Iar dacă Sfântul Scaun primește o cerere din partea Ucrainei și Rusiei de mediere, asistență și alte asistențe în procesul de negociere, acestea o vor sprijini.

Gallagher a dat asigurări că Papa Francisc este la curent cu evenimentele din Ucraina, inclusiv din Mariupol.

Arhiepiscopul a vizitat și așezările ocupate de la Kiev și a promis că îi va spune pontifului tot ce a văzut și auzit.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba i-a spus arhiepiscopului că milioane de ucraineni speră că Papa va efectua o vizită apostolică în Ucraina.

”Vom continua să lucrăm cu Sfântul Scaun pentru a fi implicați în restaurarea Ucrainei, inclusiv în cea spirituală, și în reabilitarea ucrainenilor afectați de război”, a spus Kuleba.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
Rusii sunt ortodocsi slavi. Catolicii nu pot avea nici un punct de