Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UE anunță un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: ”Modul în care răspundem astăzi odiosului atac asupra Ucrainei va determina viitorul continentului european” VIDEO

Vineri, 11 Martie 2022, ora 18:16
3128 citiri
UE anunță un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: ”Modul în care răspundem astăzi odiosului atac asupra Ucrainei va determina viitorul continentului european” VIDEO
Președinta C.E. a mulţumit ţărilor europene pentru implicarea în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina FOTO Twitter / Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri, 11 martie, un al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care va fi izolată și mai mult de sistemul economic global.

Ucraina face parte din familia europeană. Agresiunea lui Putin asupra Ucrainei este o agresiune asupra tuturor principiilor pe care le împărtăşim, este un atac la adresa democraţiilor, a suveranităţii statelor, asupra libertăţii unui popor de a-şi alege destinul şi de a-şi construi viitorul. Modul în care răspundem astăzi odiosului atac al Rusiei asupra Ucrainei va determina atât viitorul Ucrainei, cât şi pe cel al Uniunii noastre şi chiar al continentului european. Să rămânem, aşadar, fideli principiilor care au ghidat până acum apărarea noastră comună: responsabilitatea, unitatea, solidaritatea şi determinarea”, a declarat Ursula Von der Leyen vineri după-amiază, la finalul reuniunii informale a liderilor statelor UE care a avut loc la Versailles.

Președinta C.E. a mai spus că „războiul lui Putin a alterat fundamental” mediul de securitate în Europa.

„Pentru a apăra Europa, vom avea nevoie de forţe diferite şi capabilităţi diferite. Va fi nevoie de investiţii suplimentare semnificative în apărare în Europa şi salut faptul că unii lideri au anunţat paşi ambiţioşi privind creşterea securităţii”, a adăugat liderul euopean.

Von der Leyen a subliniat importanţa interoperabilităţii forţelor de securitate europene, dar şi coordonarea alături de NATO.

Potrivit acesteia, liderii europeni au discutat despre asigurarea resurselor energetice pentru consumatorii europeni, iar pe termen mediu se are în vedere renunţarea la dependenţa de gazul rusesc prin diversificarea surselor de aprovizionare şi investiţii masive în noi surse de energie regenerabilă, pe care preşedinta CE le cataloghează drept „investiţii strategice în securitatea şi independenţa” Uniunii Europene.

„Până la mijlocul lunii mai vom veni cu o propunere privind stoparea dependenţei noastre de gazul şi petrolul rusesc până în 2027, bazându-ne pe resursele naţionale ale fiecărei ţări. Dar vedem şi că preţurile la energie cresc. Până la mijlocul lui mai, Comisia va prezenta opţiuni privind optimizarea pieţelor de energie pentru a sprijini mai bine tranziţia la energia verde. Însă consumatorii şi mediul de afaceri au nevoie de sprijin acum şi de aceea săptămâna aceasta Comisia a venit cu un ghid privind reglementarea preţurilor în aceste circumstanţe excepţionale”, a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, oficialii europeni lucrează la un plan privind sursele de energie în iarna viitoare, pentru a-şi coordona acţiunile. În acest sens, se are în vedere asigurarea de stocuri astfel încât depozitele de gaz subterane ale Uniunii Europene să fie umplute până la 90% cel puţin din capacitatea lor până la data de 1 octombrie a fiecărui an.

La Versailles s-a discutat, de asemenea, despre preţul alimentelor şi despre siguranţa alimentară la nivel global.

Preşedinta Comisiei Europene a amintit de cele trei valuri succesive de sancţiuni impuse de UE Rusiei după invazia din Ucraina.

„Vom ieşi cu un al patrulea pachet de sancţiuni. Aceste sancţiuni vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global, crescând şi mai mult costurile invaziei lui Putin în Ucraina”, a mai anunţat Ursula Von der Leyen.

Ea a mulţumit ţărilor europene şi în mod deosebit Poloniei, României, Ungariei, Slovaciei şi Republicii Moldova pentru implicarea în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
#razboi Ucraina, #sanctiuni UE, #Rusia, #refugiati, #dependenta gaze rusesti , #Razboi Ucraina