Traian Băsescu, apel către cetățenii din Republica Moldova: ”Dacă aș avea putere de decizie, aș cere azi unirea cu România” VIDEO

Joi, 24 Februarie 2022, ora 16:53 18960 citiri
Traian Băsescu spune că doar unirea cu România va apăra Republica Moldova de Rusia FOTO Facebook / Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 24 februarie, despre pericolul la care este expusă Republica Moldova, după atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Pentru reducerea tensiunilor, Băsescu a subliniat că soluția pentru Chișinău ar fi să ceară unirea cu România.

„Eu, dacă aș fi politician moldovean, sau dacă aș avea putere de decizie, aș declara, azi, că vreau Unirea cu România ca măsură de protecția pentru viitor, pentru că vedem ce înseamnă un Putin la Kremlin. O Moldovă integrată în România va fi sub scutul NATO și va rămâne să decidă dacă stau agățați de Transnistria, pe care oricum nu o controlează, sau spun că sunt până la Nistru și vor Unirea cu România”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Fostul președinte a mai adăugat că „Republica Moldova ar trebui să înțeleagă faptul că, într-un proces de a se îndrepta ca stat independent către Uniunea Europeană, o face neeligibilă din cauza situației din Transnistria și va trebui luată o decizie extrem de serioasă dacă își menține pretenția ca niciodată să nu controleze Transnistria, dar să figureze cu ea în teritoriu, sau spune: Suntem până la Nistru și vrem Unirea! Ca să elimine această cangrenă care o face neeligibilă”.

Potrivit lui Băsescu, unirea Republicii Moldova cu România este ”un proiect viabil dacă nu vrem ca, mai devreme sau mai tâziu, să nu primească lecția pe care o primește Ucraina

Joi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să declare stare de urgență, în contextului atacului Rusiei asupra Ucrainei. De asemenea, țara și-a închis spațiul aerian.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News