Sancțiunile Occidentului ar putea lăsa 200.000 de ruși din Moscova fără locuri de muncă. Costul uriaș pentru sprijinirea șomerilor

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 17:20 3754 citiri
Autoritățile au alocat peste 41 de milioane de dolari pentru șomeri FOTO Pixabay

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat luni, 18 aprilie, că aproximativ 200.000 de angajaţi ruşi riscă să fie concediaţi după ce companiile străine au părăsit Rusia în urma războiului din Ucraina.

Edilul a declarat că autorităţile vor continua să implementeze planuri cu scopul de a sprijini angajaţii care riscă să devină şomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) în acest scop.

”Continuăm să implementăm planul de îmbunătăţire a sustenabilităţii economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaţilor care riscă concedierea. Luând în considerare subvenţiile acordate de bugetul federal, 3,36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat el.

În primul rând, programul se adresează angajaţilor companiilor străine care şi-au suspendat temporar activităţile sau au decis să părăsească Rusia.

Planul de asistenţă pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare şi publice şi stimulente pentru organizaţiile şi firmele care fac aceste angajări, a adăugat Sobianin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News