Rusia este „cea mai directă amenințare la adresa ordinii mondiale”, avertizează Ursula von der Leyen

Joi, 12 Mai 2022, ora 07:58 2709 citiri
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen se află într-o vizită oficială în Tokyo FOTO Twitter / Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat joi, 12 mai, că Rusia este ”cea mai directă ameninţare” la adresa ordinii internaţionale din cauza invaziei sale asupra Ucrainei conform France 24.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Rusia ”este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale cu războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul său îngrijorător cu China”, a afirmat von der Leyen, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul japonez Fumio Kishida.

La întâlnire participat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Înalţii oficiali ai UE se află la Tokyo pentru o rundă de discuţii pe fondul războiului din Ucraina, îngrijorarea crescând şi cu privire la rolul Chinei.

"Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o chestiune pentru Europa, ci zguduie nucleul ordinii internaţionale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie tolerat", a spus Kishida, al cărui guvern s-a alăturat sancţiunilor dure împotriva Moscovei, inclusiv în materie de energie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News