Războiul din Ucraina, ziua 107. Supersonic ucrainean zburând nebunește / Situația britanicilor condamnați la moarte / Tancuri ”blindate” cu plase / Cât mai poate susține Rusia atacul LIVE TEXT

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 08:38
12733 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 107. Supersonic ucrainean zburând nebunește / Situația britanicilor condamnați la moarte / Tancuri ”blindate” cu plase / Cât mai poate susține Rusia atacul LIVE TEXT
Mall din Harkov distrus de trupele ruse FOTO / HEPTA

Este a 107-a zi a războiului din Ucraina. Poziția militară a Kievului se înrăutățește în Donbas. Oficialii ucraineni cer arme Vestului. Macron promite lui Zelenski că va trimite obuziere capabile să lovească ținte la 40 de kilometri distanță. Putin se compară cu țarul Petru cel Mare, într-un discurs la o expoziție dedicată țarului.

UPDATE 21.40 Supersonic ucrainean zburând nebunește razant cu copacii. Radarul detectase o rachetă lansată asupra aeronavei VIDEO

UPDATE 20.50 Londra a discutat cu Kievul despre eliberarea luptătorilor britanici condamnați la moarte de separatiștii proruși. Cât de legitimă este decizia.

UPDATE 17.55 Tancuri rusești, ”blindate” cu plase metalice pline cu pietre. Noua improvizație care arată teama de rachetele Ucrainei FOTO

UPDATE 16.35 Cât timp mai poate susține Rusia ritmul actual de bombardament. „Conducerea Kremlinului ar putea încerca să înghețe războiul o vreme”

UPDATE 15.22 Biroul ONU pentru Drepturile Omului a reacționat după condamnarea la moarte a doi militari britanici și unul marocan de către un tribunal pro-rus.

UPDATE 14.37 Trupele ucrainene suferă pierderi masive, pentru că sunt depășite cu 20 la unu în artilerie și cu 40 la unu în muniții de către forțele ruse, potrivit unor noi informații care descriu o imagine sumbră a conflictului de pe linia frontului.

UPDATE 14.05 Trupele ucrainene suferă pierderi masive, pentru că sunt depășite cu 20 la unu în artilerie și cu 40 la unu în muniții de către forțele ruse, potrivit unor noi informații care descriu o imagine sumbră a conflictului de pe linia frontului.

UPDATE 11.51 Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, va discuta cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, vineri, despre cazul lui Aiden Aslin şi al lui Shaun Pinner, cei doi britanici condamnaţi la moarte de un tribunal pro-rus din Ucraina ocupată.

UPDATE 10.50 Între 100 şi 200 de militari ucraineni sunt ucişi în prima linie în fiecare zi, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

UPDATE 10.36 Rușii au atacat regiunea Dnipropetrovsk în noaptea de joi spre vineri, 9-10 iunie. Vineri dimineață, ei au lansat un atac cu rachete asupra orașului Dnipro. O persoană a fost rănită.

UPDATE 10.11 Rusia se străduieşte să ofere servicii publice esenţiale populaţiei din teritoriile ocupate, iar oraşul portuar Mariupol este expus riscului izbucnirii unui focar major de holeră, a anunţat Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic de informaţii cu privire la războiul din Ucraina.

UPDATE 9.40 Rușii au atacat regiunea Dnipropetrovsk în noaptea de joi spre vineri, 9-10 iunie. Vineri dimineață, ei au lansat un atac cu rachete asupra orașului Dnipro. O persoană a fost rănită.

UPDATE 9.00 Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, dă asigurări că Rusia se va ţine tare și spune că nu va putea fi vreodată izolată de restul ţărilor, oricât de mult s-ar dori asta.

UPDATE 8.21 Rusia ar putea obţine acum venituri mai mari din combustibilii fosili decât cu puţin timp înainte de invazia sa în Ucraina, deoarece creşterile globale ale preţurilor au compensat impactul eforturilor occidentale de a-i restricţiona vânzările, a declarat reprezentantul SUA pentru securitatea energetică, Amos Hochstein, în timpul unei audieri de joi din Senatul american.

UPDATE 8.12 Preşedintele rus Vladimir Putin îşi compară politica cu cea a ţarului Petru cel Mare, care a luptat împotriva Suediei, invadând o parte a acesteia, dar şi Finlanda, o parte a Estoniei şi a Letoniei.

UPDATE 8.02 Volodimir Zelenski a comparat invazia Rusiei cu Covid şi a descris armele şi sancţiunile cu pe un vaccin, pe măsură ce poziţia militară a Ucrainei în Donbas se înrăutăţeşte.

UPDATE 7.50 Preşedintele francez Emmanuel Macron a asigurat Kievul că ţara sa va furniza armament greu Ucrainei de care are nevoie pentru a se apăra în faţa Rusiei.

Trupele ucrainene au respins, în ultimele 24 de ore, 7 atacuri inamice din direcțiile Donețk și Lugansk. AU distrus: zece tancuri distruse, șapte sisteme de artilerie, patru vehicule blindate de luptă, trei mașini blindate speciale, patru unități echipamente auto și depozitul de muniții al inamicului. Unități de apărare aeriană au doborât cinci avioane Orlan-10 fără pilot.

”Aviația noastră a lansat o serie de atacuri asupra avanposturilor, acumulărilor de echipamente și personalului și depozitelor de teren inamice în zonele a cinci așezări diferite din regiunea Kherson”, se arată în raportul de dimineață, postat pe Facebook de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului. Unele voci...
#razboi Ucraina, #Zelenski, #arme, #covid, #putin, #comparatie, #petru cel mare, #macron, #sanctiuni , #Razboi Ucraina