Ucraina doboară pe capete ”bestiile” Rusiei: Nimicirea ”diamantelor” armatei lui Putin, cheia pentru înfrângerea Moscovei VIDEO

Joi, 22 Februarie 2024, ora 01:12
8822 citiri
Ucraina doboară pe capete ”bestiile” Rusiei: Nimicirea ”diamantelor” armatei lui Putin, cheia pentru înfrângerea Moscovei VIDEO
Sistemele de rachete Patriot americane din Ucraina au doborât avioane rusești FOTO: ABC News

Fantasma lui Vladimir Putin de a subjuga Ucraina devine tot mai mult o himeră, iar eșecul armatei Rusiei este umilitor, la doi ani de la declanșarea invaziei. Acum, Ucraina a anunțat că a doborât numai puțin de 6 ”bestii” aeriene, avioane de luptă ale Moscovei, în doar 3 zile. Nimicirea ”diamantelor” armatei lui Putin reprezintă cheia pentru înfrângerea Rusiei.

Dacă în ianuarie 2024, Ucraina a distrus un radar rusesc ce valora 250 de milioane de dolari, acum trupele Kievului au masacrat pur și simplu cu ajutorul rachetelor americane Patriot, 4 avioane Sukhoi Su-34 și 2 Su-35, făcând încă o gaură de peste 100 de milioane de dolari în dotarea armatei roșii, potrivit Forbes.

„Avioanele rusești continuă să cadă!” a spus luni ministerul ucrainean al Apărării. Numărul revendicat include patru avioane de vânătoare, bombardierele Sukhoi Su-34 cu două locuri și două Sukhoi Su-35 cu un singur loc.

Ar putea fi prima țintă pentru Putin, dincolo de Ucraina: Surprinzător, frica de război ajunge într-o zonă liniștită

Su-34 sunt cele mai bune avioane de lovituri supersonice ale forțelor aeriene ruse. În ultimul timp, ele au zburat în mare parte în misiuni de sprijin aerian apropiat - zburând în sus și rapid spre linia frontului și aruncând bombe de precizie KAB de la o distanță de până la 25 de mile. Su-35 supersonice sunt avioane de luptă cu superioritate aeriană: escortează Su-34-urile.

Ucrainenii au doborât primele trei avioane Sukhoi sâmbătă, în timp ce avioanele zburau la 60 de mile est de Avdiivka, în estul Ucrainei, aparent aliniindu-se pentru un raid cu bombardament asupra trupelor ucrainene care se retrăgeau din acel oraș ruinat.

Armata ucraineană a susținut că a doborât un al patrulea Sukhoi duminică și încă două luni, acesta din urmă deasupra Mării Azov, în sud.

SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile

Este posibil, probabil chiar, ca bateriile de rachete Patriot PAC-2 din Ucraina – dintre care trei le-a primit Ucraina de la Statele Unite și Germania – să fi fost responsabile pentru toate cele șase doborâri.

Forțele aeriene ucrainene au desfășurat o baterie Patriot la Kiev și câte una în sud și est. Lansatoarele montate pe camioane ale unei baterii se pot extinde și se pot mișca în timp ce se conectează în continuare la radarele bateriei.

Forțele aeriene ruse nu sunt pe cale să rămână fără avioane Sukhoi. În doi ani de lupte grele, potrivit Oryx, rușii au pierdut 25 din cele 150 de avioane Su-34 și șase dintre cele 120 de avioane Su-35.

Dar rata recentă a pierderilor – șase avioane în trei zile – este nesustenabilă dacă continuă. Forțele aeriene ruse au pierdut 95 de avioane din februarie 2022.

Putin prins în capcană: Exodul din Rusia pe care nu-l poate opri

Pentru o aviație care are doar o mie de avioane rapide, pierderea a 60 într-o lună ar fi catastrofală. Pierderea echipajelor aeriene cu experiență ar putea lovi și mai mult, potrivit unui raport recent al Royal United Services Institute din Londra.

Operațiunile aeriene rusești „sunt constrânse de disponibilitatea piloților cu suficientă experiență pentru a îndeplini misiuni cheie”, au scris analiștii RUSI Jack Watling și Nick Reynolds.

Dar este foarte puțin probabil ca forțele aeriene ucrainene să poată continua să doboare avioane rusești cu o rată de două pe zi. La patru luni după ce republicanii aliniați cu Rusia au început să blocheze ajutorul SUA către Ucraina, stocul de rachete Patrioț al Ucrainei „scădea la un nivel critic”, potrivit Anton Gerașcenko, un fost consilier al Ministerului de Interne ucrainean.

Ucraina, în discuții cu SUA pentru producția în comun de sisteme antirachetă Patriot
Ucraina, în discuții cu SUA pentru producția în comun de sisteme antirachetă Patriot
Kievul face presiuni asupra Washingtonului pentru producerea în comun a sistemelor de apărare aeriană Patriot pentru a ajuta Ucraina să țină piept Rusiei, a declarat ambasadorul ucrainean în...
Miniștrii de Externe din UE se feresc să promită livrarea de sisteme Patriot către Ucraina. România deține și ea această armă dorită de Kiev
Miniștrii de Externe din UE se feresc să promită livrarea de sisteme Patriot către Ucraina. România deține și ea această armă dorită de Kiev
Miniştrii de Externe din UE, reuniţi la Luxemburg, au declarat luni, 22 aprilie, că analizează de urgenţă cum să ofere mai multe sisteme de apărare aeriană Ucrainei, dar nu au făcut...
#razboi Ucraina, #sisteme patriot, #rachete patriot kiev, #avioane su 34 doborate, #avioane rusesti, #avioane Rusia , #Ucraina