Cum își imaginează ministerul rus al Apărării că se va derula un atac „global“ al Occidentului împotriva Rusiei

Marti, 05 Martie 2024, ora 22:15
3812 citiri
Cum își imaginează ministerul rus al Apărării că se va derula un atac „global“ al Occidentului împotriva Rusiei
Aeronavă americană FOTO / Wikipedia US Air Force

Occidentul s-ar pregăti să lanseze atacuri aeriene și cu rachete asupra Rusiei, susține o revistă legată de Ministerul Apărării de la Moscova, care a descris importanța dezvoltării capacităților militare în spațiu pentru a-și combate adversarii.

Articolul din "Gândirea militară", o publicație lunară despre care se crede că reflectă strategiile ministerului Apărării, a prezentat scenarii în care "inamicii" Rusiei ar duce un război informațional înainte de a ordona mai multe atacuri simultane cu rachete și lovituri aeriene.

Tensiunile dintre Moscova și Occident sunt mari din cauza invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, propagandiștii Kremlinului emițând frecvent amenințări nucleare împotriva aliaților Kievului, ridicând speculații cu privire la ambițiile imperiale ale lui Vladimir Putin.

Articolul din presa de stat rusă poate fi privit ca o justificare a militarizării țării de către Putin, unde o treime din bugetul din acest an va fi cheltuit pentru forțele armate.

Publicația susține că personalități din domeniul politicii externe din Occident caută să creeze formațiuni operaționale comune de trupe extrem de mobile care pot viza infrastructura administrativă, politică și militaro-industrială.

Ar urma să aibă loc "o lovitură globală rapidă și mai multe (de la două sau trei la cinci sau șapte) lovituri masive cu rachete și lovituri aeriene". Aceste ținte ar putea fi pe uscat, pe mare, în aer și în spațiu, precum și în sfera informațională, se arată în articolul.

Adversarii Rusiei ar urma să desfășoare operațiuni ofensive aero-terestre, care după 2030 ar putea avea loc din spațiu. "Aviația va fi una dintre primele care va intra în operațiunile de luptă [datorită manevrabilității sale]... poate chiar înainte de desfășurarea grupării principale", se arată în articol.

Atacurile ar fi precedate de "acțiuni "provocatoare" și "potențial agresive", în timpul cărora "inamicul va consolida toate tipurile de recunoaștere, avioanele sale, inclusiv bombardierele strategice, precum și dronele, vor zbura în mod regulat în apropierea granițelor rusești. Acești factori sporesc sistemul de amenințări militare la adresa Federației Ruse, care formează noi cerințe pentru nivelul de asigurare a securității sale", se arată în articol.

Acest lucru a arătat necesitatea ca Forțele Aerospațiale ale Rusiei să fie echipate cu avioane și drone noi și modernizate și să fie introduse sisteme avansate de control automatizat, precum și un sprijin îmbunătățit pentru recunoaștere, se mai spune în articol.

Perspectiva utilizării de către Rusia a unor arme în afara atmosferei a fost subiectul unor speculații luna trecută privind existența unei "amenințări serioase la adresa securității naționale" din partea Rusiei, implicând o armă nucleară spațială, scrie Newsweek.com.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Rusia dezvoltă o armă care are potențialul de a amenința sateliții, dar nu a desfășurat-o încă și că amenințarea nu este "o armă care poate fi folosită pentru a ataca ființe umane sau pentru a provoca distrugeri fizice pe Pământ".

Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
#razboi Ucraina, #Rusia, #invazie, #atac, #Occident , #Razboi Ucraina