Cele trei tipuri de arme care pot schimba cursul războiului din Ucraina

Vineri, 29 Martie 2024, ora 00:55
3413 citiri
Cele trei tipuri de arme care pot schimba cursul războiului din Ucraina
Sistem antirachetă Patriot/ FOTO: ABC

Artileria, vehiculele blindate și sistemele de apărare aeriană Patriot sunt tipurile de arme de care are cea mai mare nevoie armata ucraineană.

La șase luni după ce a blocat propunerea președintelui american Joe Biden de a acorda o sumă suplimentară de 61 de miliarde de dolari în ajutor Ucrainei, președintele Camerei, Mike Johnson, care este singurul care poate convoca un vot în legislatura controlată de republicani, pare să-și fi schimbat poziția cu privire la efortul militar din Ucraina. Johnson se bazează din ce în ce mai mult pe democrați pentru a adopta bugetul și alte legi.

Camera Reprezentanților SUA este în pauză până în prima săptămână a lunii aprilie. Dar, de îndată ce se va reuni din nou, Johnson va programa un vot pentru un nou ajutor acordat Ucrainei, potrivit unora dintre colegii săi din Camera Reprezentanților, relatează The Telegraph.

Obuze de artilerie

În primul rând, Ucraina are nevoie de obuze de artilerie. În primele 18 luni ale războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite au fost principalul furnizor de muniții de artilerie pentru sistemele ucrainene. În total, americanii au predat aproximativ două milioane de obuze. Jumătate a venit direct din depozitele americane. America a cumpărat în liniște cealaltă jumătate din Coreea de Sud.

O blocare republicană a finanțării și o reducere ulterioară a aprovizionării cu muniții din SUA până la sfârșitul anului trecut au făcut ca cantitatea zilnică de obuze primite de ucraineni să scadă cu două treimi. Armata SUA construiește o nouă fabrică de muniție în Texas, pe lângă o fabrică existentă în Pennsylvania. În curând, armata va putea produce aproximativ 70.000 de obuze pe lună - de șase ori mai multe decât în ​​2022.

Combinate cu obuzele din Uniunea Europeană, precum și cu o inițiativă separată cehă, furnizarea urgentă de obuze din Statele Unite ar putea oferi Ucrainei un avantaj susținut de artilerie pentru prima dată în întregul război.

Bateriile de rachete Patriot

De îndată ce obuzele vor fi livrate, americanii vor putea satisface a doua nevoie ca importantă a Ucrainei: bateriile și rachetele de apărare aeriană Patriot pentru ele.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot fabricat în America este cel mai bun sistem de apărare antiaeriană al Ucrainei. Rachetele sale, cu o rază de acțiune de 144 km, pot doborî în mod fiabil toate rachetele rusești și pot distruge avioanele de război rusești.

„Când Forțele Aeriene Ucrainene au doborât 13 avioane de vânătoare-bombardiere rusești în 13 zile luna trecută, este clar că majoritatea focurilor au fost trase de sistemul de rachete Patriot”, scrie The Telegraph.

Ziarul notează că, în mod ideal, Ucraina ar trebui să plaseze complexul de rachete Patriot în fiecare dintre cele mai mari șase orașe ale țării, precum și câte o baterie pe fronturile de est și de sud. Dublarea sau triplarea forței Patriot i-ar putea ajuta pe ucraineni să recâștige controlul aerian peste linia frontului și să inverseze o tendință îngrijorătoare de lovituri mai mari și mai sângeroase cu rachete rusești asupra orașelor ucrainene.

Vehicule blindate

Prin completarea artileriei și apărării antiaeriene a Ucrainei, Statele Unite trebuie să ajute una dintre cele mai bune brigăzi din armata ucraineană. Brigada 47 Mecanizată Separată este operatorul principal al vehiculelor blindate fabricate în America, inclusiv tancurile M-1 Abrams și vehiculele de luptă M-2 Bradley. Armata SUA are în depozit mii de M-1 și M-2 vechi. Au nevoie de reparații majore înainte de a fi trimise în Ucraina, dar un miliard de dolari ar trebui să fie suficient pentru a plăti lucrările, precum și pentru livrarea rapidă.

„De îndată ce președintele Camerei, Johnson, supune la vot și se votează ajutorul pentru Ucraina, Pentagonul poate accelera livrarea a sute de tancuri și vehicule de luptă pentru armata ucraineană”, subliniază The Telegraph.

Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au străpuns apărarea ucraineană, sâmbătă, 27 aprilie, în sectorul Kupiansk, în apropiere de Kislivka și au cucerit satul, informează Institutul american pentru Studierea...
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Mult-așteptata livrare de avioane F-16 către Ucraina este la orizont, iar aceste avioane de luptă avansate de producție americană nu pot veni suficient de repede pentru forțele sale....
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #arme sua, #artilerie, #baterii patriot, #blindate , #Razboi Ucraina