Victoria Ucrainei poate fi posibilă dacă acțiunile aliaților săi se bazează pe opt factori ANALIZĂ

Marti, 19 Martie 2024, ora 00:11
2164 citiri
Victoria Ucrainei poate fi posibilă dacă acțiunile aliaților săi se bazează pe opt factori ANALIZĂ
Soldați ucraineni FOTO Twitter/Nexta

De mai bine de doi ani, ucrainenii luptă cu hotărâre pentru suveranitatea statului lor. Cu toate acestea, lupta lor depășește granițele Ucrainei . De asemenea, ei luptă pentru a menține o ordine internațională bazată pe reguli și o lume în care forța nu are drepturi și granițele nu sunt schimbate prin forță.

De aceea, o victorie a Kievului va servi intereselor întregii lumi libere. Din fericire, există o modalitate de a face ca mașina de război rusească să cadă și Ucraina să câștige. Victoria țării poate deveni realitate dacă acțiunile susținătorilor săi se bazează pe următorii opt factori, scrie Financial Times.

În primul rând, Ucraina trebuie să poată rezista agresorului, atât pe câmpul de luptă, cât și sprijinindu-și statul. Pentru aceasta, este nevoie de încredere că ajutorul va fi acordat continuu și în volume mari. Decizia UE de a aloca 50 de miliarde de euro pentru ca Ucraina să-și poată susține societatea a fost un pas în direcția bună.

Același angajament pe termen lung față de ajutorul militar este acum necesar. Dacă țările ce formează coaliția de aliați Ramstein ar furniza Ucrainei 0,25% din PIB-ul lor pentru război și apărare în fiecare an, acest lucru ar fi suficient pentru a învinge Rusia. Estonia a făcut calcule și a luat o astfel de decizie. Ar trebui să se alăture și alții.

În plus, este necesar să se continue politica dură de sancțiuni. Acesta este ceva care va dăuna economiei Rusiei și va limita accesul acesteia la instrumentele financiare, bunurile și tehnologiile de care are nevoie pentru a duce o agresiune ilegală. În prezent, echivalentul a 58% din importurile UE din Rusia în 2021 sunt sancționate, dar acest lucru nu este suficient. Aliații trebuie, de asemenea, să rămână hotărâți în izolarea Rusiei. Nu există nicio justificare pentru ca Rusia să mai facă parte din Interpol.

„Povara reconstrucției Ucrainei nu ar trebui să cadă exclusiv asupra contribuabililor lumii libere“

Criminalii de război și autorii crimelor împotriva umanității trebuie pedepsiți. Cea mai acceptabilă modalitate ar fi crearea unui tribunal special care să tragă la răspundere conducerea rusă. Acesta este singurul mod de a ne asigura că agresiunea ca concept este respinsă din gândirea statelor și a autocraților.

Potrivit dreptului internațional, Rusia este obligată să compenseze pagubele cauzate de aceasta. Până când o va face, trebuie găsită o modalitate de a-i folosi bunurile înghețate sau blocate.

„Povara reconstrucției Ucrainei nu ar trebui să cadă exclusiv asupra contribuabililor lumii libere, ci asupra agresorului care este responsabil pentru distrugere”, scrie ziarul.

Și Ucraina trebuie reconstruită. În ciuda faptului că Rusia lansează constant rachete și drone, viața continuă în afara primelor linii. Potrivit publicației, prin direcționarea forțelor și resurselor către reconstrucția Ucrainei în timpul războiului, este posibil fie ajutați oamenii să facă față mai bine consecințelor dificile ale războiului.

În continuare, trebuie făcuți pași decisivi care să ajute Ucraina să devină o parte indiscutabilă a lumii democratice, membră a Uniunii Europene și a NATO. Putin trebuie să fie convins că aderarea Ucrainei la NATO îi va garanta securitatea.

În plus, aliații trebuie să susțină planul de pace al președintelui Volodimir Zelenski, care se bazează pe suveranitatea Ucrainei și pe respectul integrității sale teritoriale. Numai aceasta va deschide calea pentru restabilirea unei păci drepte și durabile.

„Când aderăm la aceste opt principii în acțiunile noastre, rămânem hotărâți și ne angajăm la sprijin pe termen lung, Ucraina va câștiga, la fel și ordinea internațională, securitatea și libertățile la care ținem. Dar dacă vom continua să oferim sprijin instabil și inadecvat, vom permite Rusiei să epuizeze pur și simplu Ucraina, și se pune întrebarea - cine va fi lovit în continuare de rachete?", a concluzionat Financial Times.

Diplomat rus: Occidentul este mai puternic decât Rusia. Trebuie să demonstreze acest lucru pentru a câștiga mai mulți aliați
Diplomat rus: Occidentul este mai puternic decât Rusia. Trebuie să demonstreze acest lucru pentru a câștiga mai mulți aliați
De la începutul războiului, Ucraina a avut sarcina de a obține un sprijin cât mai larg din partea comunității internaționale, inclusiv din partea Sudului Global. Cu toate acestea, astăzi,...
Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au străpuns apărarea ucraineană, sâmbătă, 27 aprilie, în sectorul Kupiansk, în apropiere de Kislivka și au cucerit satul, informează Institutul american pentru Studierea...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #aliati, #victorie sprijin , #Razboi Ucraina