Ucrainenii au atacat cu drone baza aeriană rusească Engels. Arsenalul de pe pistă: 11 avioane militare, inclusiv șase bombardiere

Miercuri, 20 Martie 2024, ora 23:16
5344 citiri
Ucrainenii au atacat cu drone baza aeriană rusească Engels. Arsenalul de pe pistă: 11 avioane militare, inclusiv șase bombardiere
Baza aeriană Engels FOTO / glavcom.ua

Baza aeriană rusă Engels, care găzduiește bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, a fost vizată din nou de un atac cu drone. Sirenele antiaeriene au răsunat din nou, în zorii zilei de miercuri, în orașul Engels, situat la circa 615 kilometri de granița cu Ucraina.

Guvernatorul regional Roman Busarghin a confirmat imediat un atac cu drone care, potrivit lui, ar fi fost respins și nu s-ar fi soldat cu victime sau pagube.

Canalul de Telegram Shot a raportat până la patru explozii în jurul bazei aeriene din Engels și a menționat, la fel ca guvernatorul Busarghin, că nu există informații despre victime sau pagube.

Totuși, un locuitor din zonă a menționat pe rețelele de socializare despre un incendiu care a izbucnit în jurul bazei aeriene. „A avut loc cel puțin o lovitură directă. Restul dronelor au fost doborâte probabil. Apoi au venit pompieri, ambulanțe, poliția”, a declarat martorul ocular într-un filmuleț distribuit pe rețelele de socializare. „Sirenele antiaeriene continuă să funcționeze, iar explozii și incendii sunt în curs de desfășurare pe aerodrom”, a adăugat el.

Surse din serviciile de informații militare ale Ucrainei au declarat că operatorii săi sunt responsabili pentru atacul asupra bazei aeriene. Andrii Cherniak, purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare, a declarat pentru Kyiv Independent că nu poate nici confirma, nici infirma implicarea acesteia.

Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) Schemes informează că surse din serviciile de informații militare au spus că au fost folosite drone ucrainene în atac și au susținut că „ținte au fost lovite”. Citând imagini din satelit, Schemes a spus că la baza aeriană se aflau 11 avioane militare rusești în momentul atacului, inclusiv șase bombardiere Tu-95 și trei bombardiere Tu-160.

În ultimele săptămâni, forțele ucrainene au lansat o serie de lovituri cu drone menite să distrugă industria petrolieră a Rusiei. Ucraina a lovit rafinăriile de petrol din mai multe regiuni ruse.

Creșterea numărului de lovituri cu drone și artilerie revendicate vine pe fundalul luptelor continue dintre forțele ruse pro-Kiev și armata rusă pe teritoriul Rusiei.

Canalul de Telegram Astra, citând surse, a susținut că trei drone au aterizat pe teritoriul bazei aeriene, dar nu a putut confirma dacă dronele au provocat pagube sau victime la sol.

Canalul a distribuit, de asemenea, un videoclip care părea să înfățișeze imagini ale camerei staționare ale bazei aeriene, în care s-a auzit o explozie puternică.

Ministerul rus al Apărării a declarat că patru drone au fost doborâte peste regiunea Saratov și una în regiunea Belgorod.

Afirmațiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Baza aeriană Engels, situată la aproximativ 700 de kilometri de granița cu Ucraina, a fost atacată anterior de la începutul invaziei la scară largă.

Operațiunea Ucrainei de eliberare a teritoriului său: Totul depinde de 3 centre de forță aflate într-un triunghi
Operațiunea Ucrainei de eliberare a teritoriului său: Totul depinde de 3 centre de forță aflate într-un triunghi
Războiul lui Putin continuă într-un ritm alert, dar ultimele evoluții de la Washington îi dau o grea lovitură președintelui rus. Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW)...
Cel mai mare coșmar al lui Putin devine realitate, anunță un diplomat occidental: Indiciul exploziv care anunță ”ziua judecății” VIDEO
Cel mai mare coșmar al lui Putin devine realitate, anunță un diplomat occidental: Indiciul exploziv care anunță ”ziua judecății” VIDEO
Războiul îndelungat al Rusiei din Ucraina este într-o continuă dinamică, iar în spatele ușilor închise se concep planuri secrete. Ambasadorul occidental Linas Linkeviius dezvăluie că cel...
#razboi Ucraina, #rusia invazei, #atac drone, #baza aeriana engels , #Razboi Ucraina