Amenințare a Rusiei către o țară cu 125 de milioane de locuitori: ” Veți suporta represalii, dacă livrați o armă Ucrainei” VIDEO

Marti, 26 Martie 2024, ora 02:06
19773 citiri
Amenințare a Rusiei către o țară cu 125 de milioane de locuitori: ” Veți suporta represalii, dacă livrați o armă Ucrainei” VIDEO
Vladimir Putin FOTO X/Nexta

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a schimbat fundamental strategiile geopolitice de securitate din întreaga lume, făcând multe state să ofere sprijin pentru Kiev, în fața agresiunii ruse. Acum, Moscova amenință dur Japonia, țară cu 125 de milioane de locuitori, că ”va suporta represalii”, dacă ”trimite sisteme de rachete Patriot în Ucraina”.

Intenția Japoniei de a-și trimite sistemele de apărare aeriană Patriot în sprijinul Ucrainei a stârnit un avertisment dur din partea Rusiei, prin vocea ambasadorului rus la Tokyo, Nikolai Nozdrev, avertizând că o astfel de acțiune ar putea dăuna grav relațiilor bilaterale și ar putea provoca „măsuri de represalii” ale Rusiei, potrivit MSN.

Această evoluție vine după ce Japonia a fost de acord cu o cerere a SUA de a furniza sisteme de apărare aeriană Patriot, facilitată de o liberalizare a reglementărilor Japoniei privind exportul de arme.

Informațiile pe care Putin le ascunde cu grijă: Americanii dezvăluie pierderile reale ale rușilor în Ucraina

Mesajul lui Nozdrev a fost clar: Rusia nu va lua cu ușurință desfășurarea acestor sisteme în conflictul ucrainean, considerând orice transfer al sistemelor de rachete în Ucraina ca o amenințare directă la adresa securității sale naționale.

Într-o declarație raportată de RIA Novosti, Nozdrev a subliniat: „În consecință, vom urmări cu atenție pentru a ne asigura că livrările Patriot nu ajung în Ucraina, pentru că, dacă se va întâmpla asta, vor exista cele mai grave consecințe pentru relațiile bilaterale (Rusia- Japonia), inclusiv măsurile noastre de răzbunare.”

Racheta Patriot, fabricată de contractorul american de apărare Raytheon și cunoscută oficial sub numele de MIM-104 Patriot (Radar de urmărire a matricei în faze pentru a intercepta ținta), este o piatră de temelie a capacităților de apărare aeriană și antirachetă ale SUA și ale aliaților.

Mutarea inteligentă a Ucrainei pentru a-l opri pe Putin: Scutul nevăzut conceput pe 2.000 de kilometri

Capacitatea sa de a angaja o varietate de amenințări, inclusiv rachete balistice și de croazieră, avioane și, mai recent, muniții cu ghidare, îl face un sistem foarte căutat pentru Ucraina, deoarece se confruntă cu un asalt necruțător al Rusiei.

În ciuda avertismentelor Rusiei, trecerea Japoniei de a sprijini Ucraina cu echipamente militare indică un angajament mai profund față de alianța sa cu Statele Unite. Această alianță este analizată, deoarece președintele Joe Biden și prim-ministrul Fumio Kishida plănuiesc să se întâlnească la Washington pentru a discuta despre sprijinul militar suplimentar pentru Ucraina și implicațiile mai largi pentru regiunea Indo-Pacific.

În discursul său adresat partenerilor internaționali, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reiterat nevoia urgentă de a primi mai multe sisteme de apărare aeriană în urma atacurilor aeriene intense ale Rusiei.

Putin nu poate opri situația apărută pe front, ce se extinde: Fenomenul din armata rusă amplificat de 5 ori

„Sistemele Patriot trebuie să protejeze Harkov și Zaporojie; apărarea aeriană este necesară pentru a proteja oamenii, infrastructura, casele și barajele. Partenerii noștri știu exact de ce este nevoie. Ei ne pot sprijini. Acestea sunt deciziile necesare. Viața trebuie protejată de acești sălbatici de la Moscova”, a implorat Zelenski.

Relația dintre Rusia și Japonia a fost tensionată de ani de zile, în primul rând din cauza unei dispute teritoriale asupra insulelor Kurile. După cel de-Al Doilea Război Mondial, Japonia a renunțat oficial la drepturile sale asupra acestui arhipelag în favoarea Uniunii Sovietice.

”Și-a schimbat pantofii”. Donald Trump a intrat în vizorul propagandei ruse, după aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina VIDEO
”Și-a schimbat pantofii”. Donald Trump a intrat în vizorul propagandei ruse, după aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina VIDEO
Propagandiștii ruși sunt revoltați de schimbarea poziției candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, care nu a intervenit și nu a încercat blocarea votului privind alocarea...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
#razboi Ucraina, #Rusia Japonia, #amenintare Rusia, #Japonia, #sisteme patriot, #Patriot, #sprijin Ucraina, #ajutor militar Ucraina , #Razboi Ucraina