Moscova susține că Franța pregătește trimiterea a mii de soldați în Ucraina: ”O țintă legitimă”

Marti, 19 Martie 2024, ora 23:49
3011 citiri
Moscova susține că Franța pregătește trimiterea a mii de soldați în Ucraina: ”O țintă legitimă”
Soldați francezi/ FOTO: Captură Youtube

Directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, Serghei Narîșkin, a declarat marți, 19 martie, că deține informații potrivit cărora Franța pregătește deja un efectiv militar care urmează să fie trimis în Ucraina și că, în faza inițială, acesta va fi de aproximativ 2.000 de persoane.

Potrivit lui Narîșkin, o unitate atât de mare nu va putea fi transferată în mod discret, astfel că va deveni „o țintă pentru armata rusă”.

„Actualei conduceri a Franței nu-i pasă de moartea francezilor obișnuiți și de preocupările generalilor. Potrivit datelor primite de Serviciul rus de informații externe, un contingent este deja pregătit pentru a fi trimis în Ucraina. La etapa inițială, acesta va fi de aproximativ 2.000 de persoane", a notat Narîșkin, citată de agenția de presă de stat rusească TASS.

Oficialul de la Moscova mai spune că armata franceză se teme că o unitate atât de importantă nu va putea fi transferată în liniște în Ucraina și staționată acolo. "Astfel, ea va deveni o țintă legitimă prioritară pentru atacurile din partea forțelor armate ruse. Acest lucru înseamnă că va avea soarta tuturor francezilor care au venit vreodată pe teritoriul lumii ruse cu o sabie", a conchis Narîșkin.

Cotidianul Le Monde a publicat astăzi un articol al generalului Pierre Schille, șeful de stat major al armatei franceze, în care scrie că Franța nu este imună la tensiunile care apar în lume și că țara se pregătește „pentru cele mai dificile bătălii”.

Referindu-se la ideea avansată recent de preşedintele Macron asupra unei posibile trimiteri de trupe străine în Ucraina, şeful spionajului rus a spus că orice astfel de contingent francez „va deveni o ţintă legitimă şi prioritară pentru trupele ruse”. „Aceasta este soarta care i-a aşteptat pe toţi francezii veniţi vreodată cu o sabie pe teritoriul lumii ruse”, a indicat Serghei Narîşkin.

„Considerăm iresponsabile acest tip de provocări”, a reacţionat un oficial din armata franceză, citat de Reuters şi neprecizat, care a adăugat că declaraţia şefului spionajului rus este un nou exemplu de „dezinformare” rusească.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus, în cadrul unei conferințe de presă la Paris, că nu exclude posibilitatea de a trimite forțe terestre în Ucraina.

Într-un interviu acordat presei ruse săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a pus această reacţie „emoţională” a lui Macron pe seama faptului că Rusia a „călcat pe coadă” Franţa în Africa, ceea ce a generat „resentimente” la Paris.

Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au străpuns apărarea ucraineană, sâmbătă, 27 aprilie, în sectorul Kupiansk, în apropiere de Kislivka și au cucerit satul, informează Institutul american pentru Studierea...
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Mult-așteptata livrare de avioane F-16 către Ucraina este la orizont, iar aceste avioane de luptă avansate de producție americană nu pot veni suficient de repede pentru forțele sale....
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #Franta, #soldati , #Razboi Ucraina