Bătălia Donbasului se apropie: Scenariul neașteptat al evoluției războiului din Ucraina

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 23:58
7102 citiri
Bătălia Donbasului se apropie: Scenariul neașteptat al evoluției războiului din Ucraina
O coloană de tancuri rusești avansează spre Donbas FOTO: FX Empire

Rusia își întărește forțele militare pentru un nou asalt asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, pregătind terenul pentru o luptă prelungită, care va provoca cu siguranță pierderi grele de ambele părți ale frontului. Analiștii consideră că această bătălie va fi crucială pentru evoluția întregii conflagrații, dar se poate ajunge la un conflict ”înghețat”.

”Rezultatul bătăliei din Donbas ar putea ajunge în punctul în care ambele părți vor fi lovite astfel încât niciuna dintre ele nu va putea conduce o ofensivă sau o contraofensivă”, a declarat Konrad Muzyka, directorul companiei de consultanță Rochan din Polonia, potrivit FX Empire.

”Ucrainenii își vor apăra pământul până la ultimul om. Rușii vor suferi pierderi semnificative”. Un conflict ”înghețat” s-ar putea să apară și el ar putea dura luni de zile, cu amenințarea constantă a unui noi atac al Moscovei”, apreciază expertul.

Rusia își descrie campania, care a început pe 24 februarie 2022, drept ”o operațiune specială” de distrugere a capacităților militare ale Ucrainei și de îndepărtare a naționaliștilor periculoși.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

O bătălie lungă ar zădărnici orice speranță pe care președintele Vladimir Putin o are în privința declarării unei victorii semnificative de 9 mai, când Rusia marchează succesul asupra Germaniei naziste din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Un diplomat american a găsit punctele slabe ale lui Putin. Greșelile capitale ale liderului de la Kremlin

Atacat de Rusia, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerul Occidentului să ajute la salvarea țării sale. El dorește ca Vestul să livreze mai multe avioane de luptă, rachete și armament antitanc.

Care estul orașul cheie pentru o victorie în Donbas

Trupele Ucrainei au rezistat mai puternic la Donețk, care împreună cu Lugank formează regiunea Donbas, o zonă unde există o populație mai mare vorbitoare de rusă, iar o parte din ea a fost capturată de separatiștii susținuți de Rusia, în 2014.

La marginea de sud a Donbasului, lângă Marea Azov, Rusia pare pregătită să preia controlul deplin asupra portului asediat Mariupol, unde forțele ucrainene au rezistat cu disperare.

Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B VIDEO

”Cu excepția cazului în care înaintarea Rusiei este afectată din cauza logisticii și a moralului, cred că, din păcate, Mariupolul va fi cucerit. Dacă el va cădea, va elibera multe forțe rusești pentru alte zone ale avansului Moscovei”, a explicat Nick Reynolds, un analist militar al think-tank-ului Royal United Services Institute din Londra.

”Rusia ar putea lansa noul său atac din Donbas încă de la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, când vor sosi întăririle din Rusia și Belarus, de la Kiev, Cernihiv și Sumy”, a spus Muzyka.

”Vom vedea o bătălie prelungită pentru Donbas. Rusia are șanse să se impună, dar asta numai datorită puterii sale de foc, a echipamentelor și numărului de militari și nu datorită superiorității operaționale”, a apreciat analistul polonez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este „aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând cât mai rapid posibil livrările sale de arme şi muniţii, a îndemnat vineri, 19...
#razboi Ucraina, #conflict inghetat Ucraina, #razboi ucraina rusia, #Donbas razboi, #Donbas lupte, #Rusia Ucraina razboi , #Razboi Ucraina