Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată

Marti, 19 Martie 2024, ora 06:01
6421 citiri
Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Putin dă un avertisment serios Occidentului legat de Rusia FOTO X

Vladimir Putin a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din Rusia, cu peste 87% din voturi, asigurându-și al cincilea mandat la conducerea țării. Însă acum, liderul de la Kremlin dă un avertisment serios Occidentului, trimițând o undă de șoc acestuia, declarând că ”nimeni în istorie nu a putut vreodată să suprime Rusia și nu va reuși niciodată”.

Un sfidător Vladimir Putin a spus că Rusia nu va fi oprită să-și urmărească obiectivele după ce a obținut o victorie record la alegerile prezidențiale al căror rezultat a fost predeterminat, potrivit Bloomberg.

„Oricât de mult a vrut cineva să ne suprime, voința noastră, conștiința noastră, nimeni în istorie nu a reușit vreodată, nu a reușit acum și nu va reuși niciodată”, le-a spus Putin susținătorilor la Moscova duminică seara. Toate planurile majore „și în unele zone grandioase” pe care le-a propus înainte de alegeri „vor fi cu siguranță realizate”, a spus el.

Pariul lui Putin pe Europa e total. Un fost prim ministru britanic le dezvăluie rușilor secretul președintelui lor

Putin a vorbit după ce rezultatele preliminare l-au arătat cu un sprijin de 87,2% în alegerile care s-au încheiat duminică, oferindu-i încă șase ani ca președinte pentru a-și intensifica războiul în Ucraina și conflictul cu Occidentul. Rezultatul a depășit cu mult recordul său anterior de 77% la alegerile din 2018.

Cel mai longeviv lider al Rusiei de la dictatorul sovietic Josef Stalin, Putin, în vârstă de 71 de ani, își extinde conducerea de aproape un sfert de secol într-un al cincilea mandat, într-un moment în care trupele sale sunt în ofensivă în Ucraina.

Rusia își presează avantajul în al treilea an de invazie, care a devenit cel mai mare conflict din Europa de la Al Doilea Război Mondial, în timp ce Ucraina se luptă să-și aprovizioneze forțele cu muniții pe fondul întârzierilor în ajutorul militar din partea aliaților săi americani și europeni.

De ce se teme Putin de rachetele germane Taurus, râvnite de Ucraina: Secretul dezvăluit de experți VIDEO

Orice conflict direct între Rusia și alianța NATO condusă de SUA ar fi „la un pas de un Al Treilea Război Mondial la scară largă”, a spus Putin duminică. Putin este „dependent de putere și face tot ce poate pentru a guverna pentru totdeauna”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

„Nu există niciun rău pe care să nu-l comită pentru a-și prelungi puterea personală. Și nu există nimeni pe lume care să fie ferit de asta.”

Rezultatul alegerilor îi „oferă lui Putin toate șansele de a implementa orice, chiar și cele mai dificile, scenarii din Ucraina”, a declarat Pavel Danilin, șeful Centrului de Analiză Politică din Moscova, care consiliază Kremlinul. „Rezultatul istoric ridicat este o garanție că majoritatea populației îl sprijină pe Putin”, a spus el.

Ce se întâmplă dacă un lider occidental e ucis de ruși în Ucraina: Reacția NATO neștiută, dezvăluită de un expert

Kremlinul a asigurat rezultatul prin „manipulare electorală și fraudă”, a spus Maria Snegovaya, cercetător principal al Programului Europa, Rusia și Eurasia la Centrul de Studii Strategice și Internaționale din Washington.

Scopul a fost de a arăta că societatea rusă este unită în spatele „luptei pe termen lung a lui Putin nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului și a ordinii internaționale liberale în sens mai larg”. Un Putin încurajat se pregătește pentru o lungă confruntare cu Occidentul.

Kremlinul pune presiune pe țări precum Moldova, statele baltice și cele din regiunea Caucaz, în numele protejării minorităților ruse. Liderii europeni au avertizat deschis despre riscurile unui atac rusesc asupra unui stat membru NATO și se tem că SUA le-ar putea abandona, dacă Donald Trump își recâștigă președinția în noiembrie.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Mult-așteptata livrare de avioane F-16 către Ucraina este la orizont, iar aceste avioane de luptă avansate de producție americană nu pot veni suficient de repede pentru forțele sale....
#razboi Ucraina, #Putin avertisment SUA, #amenintare Putin, #Putin Rusia, #Rusia istorie autoritarism, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina