Un fost comandant NATO dă verdictul despre sfârșitul războiului lui Putin: Aderă Ucraina la alianță și recuperează Crimeea?

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 03:34
24241 citiri
Un fost comandant NATO dă verdictul despre sfârșitul războiului lui Putin: Aderă Ucraina la alianță și recuperează Crimeea?
Amiralul James Stavridis crede că Rusia își va păstra teritorii din Ucraina, dar Kievul va intra în NATO FOTO: Navy Times

Războiul declanșat de Vladimir Putin în urmă cu aproape 2 ani continuă în ciuda zecilor de mii de militari morți de ambele părți. Fostul comandant al NATO, amiralul american James Stavridis dă verdictul în legătură cu sfârșitul conflictului. El crede că războiul din Ucraina se va termina precum cel din Coreea, Rusia își va menține teritorii din țara vecină, dar Kievul va adera la alianța nord-atlantică.

Amiralul în retragere din Marina Statelor Unite spune că atât Rusia, cât și Ucraina ”sunt din ce în ce mai epuizate de acest război”, iar acest lucru ar putea duce la începerea negocierilor dintre cele două state, spre sfârșitul anului 2024, potrivit Business Insider.

„În cele din urmă, acest lucru se va încheia ca Războiul din Coreea, ceea ce înseamnă că probabil că Rusia va deține în continuare controlul asupra unei părți din Ucraina, Crimeea, coridorul terestru către Rusia”, a declarat amiralul american în retragere James Stavridis, la emisiunea „The Cats Roundtable” de la postul de radio 77 WABC din Statele Unite.

NATO, amenințări duble: ”Până acum toți vorbeau de Ucraina, acum discută despre un bărbat de 77 de ani”

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Conflictul de lungă durată a văzut Rusia confruntându-se cu sancțiunile paralizante ale Occidentului, iar Ucraina sprijinindu-se pe sprijinul occidental pentru eforturile sale de război.

„Atât Rusia, cât și Ucraina sunt din ce în ce mai epuizate de acest război în ceea ce privește capacitatea lor militară și în ceea ce privește sancțiunile economice care sunt aplicate de ambele părți”, a declarat Stavridis lui John Catsimatidis la radio.

„Când am pus totul cap la cap, John, cred că spre sfârșitul acestui an, probabil după alegerile din SUA, avem un moment pentru o potențială negociere”, a spus Stavridis.

În septembrie 2022, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un decret în care spunea că discuțiile de pace sunt „imposibile” cu liderul rus Vladimir Putin.

Putin l-a scăpat de sub control: Vești îngrozitoare despre submarinul nuclear rusesc K-278 VIDEO

Mai târziu, în noiembrie 2022, Zelensky și-a dezvăluit „formula sa de pace”. Planul de pace în 10 puncte al lui Zelensky prevedea retragerea forțelor ruse și restabilirea granițelor de stat ale Ucrainei cu Rusia.

Propunerea lui Zelensky a fost respinsă de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a spus că nu vor fi folosite ca bază pentru negocieri.

În acest timp, Putin a făcut o vizită în regiunea rusă Kalinigrad, o enclavă situată în inima Occidentului. El se joacă cu frica NATO privind răspândirea războiului din Ucraina în restul Europei, zburând foarte aproape de patru state membre ale alianței nord-atlantice, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania.

Avioane de vânătoare ale NATO au fost desfășurate în largul coastei de est a insulei suedeze Gotland, în timp ce avionul prezidențial „Flying Kremlin” al lui Putin se apropia de Marea Baltică.

Un avion de recunoaștere militar Airbus A330-243MRTT al NATO de la Forțele Aeriene Olandeze a fost văzut zburând peste apele Mării Baltice. Între timp, un avion NATO de recunoaștere electronică RAF Boeing RC-135W al Forțelor Aeriene Regale britanice s-a apropiat de regiunea Kaliningrad.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #James Stavridis, #comandant NATO, #Rusia anexare Crimeea, #Ucraina NATO, #Putin razboi , #Razboi Ucraina