Un candidat rus știe lucruri ascunse: Rezultate de necrezut ale lui Putin la alegerile din 2024 și boala lui

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 03:30
21654 citiri
Un candidat rus știe lucruri ascunse: Rezultate de necrezut ale lui Putin la alegerile din 2024 și boala lui
Grigory Yavlinsky l-a înfruntat pe Putin de 3 ori la alegerile prezidențiale din Rusia FOTO: Bloomberg

Ultimul critic liberal al lui Vladimir Putin, Grigory Yavlinsky, fost candidat la președinție care l-a înfruntat pe dictatorul de la Kremlin de trei ori, dezvăluie în mod neașteptat un fapt cu totul surprinzător legat de alegerile din 2024. El spune că știe rezultatele de la prezidențialele din Rusia, afirmând că Putin va primi 78% din voturi, un scor necrezut de mic, dar foarte apropiat de cel din 2018. În plus, el spune că actualul lider de la Kremlin suferă de ”sindromul Versailles”.

Veteranul politician rus pro-democrație Grigory Yavlinsky lansează ceea ce ar putea fi ultima sa provocare politică la adresa lui Vladimir Putin, de a încerca să facă campanie pentru pace cu Ucraina, potrivit Bloomberg.

Candidatul de trei ori la prezidențialele din Rusia cântărește încă o candidatură împotriva lui Putin. După ce a primit aproximativ 1% din voturi la ultimele alegeri din 2018 (ieșind pe locul 4), de data aceasta nu își face iluzii cu privire la rezultat, după ce Putin a obținut atunci 76.65%.

Planul Rusiei ce pune în încurcătură Occidentul. Anexarea ilegală a 38.850 de kilometri pătrați lângă Ucraina

„Pot să vă spun rezultatele astăzi – 75% prezență la vot. 78% votează pentru Putin”, a spus Yavlinsky într-un interviu online de la Moscova.

Camera Superioară a parlamentului rus a stabilit joi, ziua de 17 martie 2024, ca dată pentru alegerile prezidențiale. În plus, vineri Putin ți-a anunțat candidatura pentru al cincilea mandat, oficialii fiind hotărâți să obțină o victorie zdrobitoare pe care Kremlinul o poate descrie ca susținere publică a războiului Rusiei în Ucraina.

Cu oponenții săi aproape toți în închisoare sau în exil, iar critica publică a războiului transformată într-o infracțiune penală, voci precum cea a lui Yavlinsky există la marginea discuțiilor politice.

Fondatorul partidului democratic Yabloko a spus că a purtat „o conversație foarte serioasă” cu Putin, care a durat o oră și jumătate pe 26 octombrie, primele lor discuții în mai bine de doi ani. Yavlinsky, în vârstă de 71 de ani, a spus că a ridicat necesitatea unei încetări a focului și a unor discuții de pace cu președintele, deși „nu au existat concluzii”.

Yavlinsky a obținut 7,4% la prezidențiale în Rusia

Putin suferă de „sindromul Versailles” din cauza extinderii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord către granițele Rusiei de la prăbușirea Uniunii Sovietice, a spus Yavlinsky, o referire la resentimentele germane față de reparațiile din Primul Război Mondial, care au deschis calea pentru ascensiunea lui Adolf Hitler.

Cu toate acestea, Yavlinsky și-a îndreptat principalul mesaj către SUA și aliații săi, îndemnându-i să caute discuții pentru a pune capăt celui mai grav conflict al Europei de la cel de-Al Doilea Război Mondial, în care Ucraina se luptă pentru a îndepărta forțele ruse din teritoriul ocupat după un impas care a persistat în ultimul an. „Este vorba despre protejarea a 80% din teritoriul ucrainean”, pe care Kievul îl controlează astăzi, a spus el.

Discuțiile de pace „pot începe într-o lună, un an sau doi ani, dar acel moment va veni – este inevitabil”, a spus el. „Trebuie să oprim moartea oamenilor. Plătim un preț oribil și Ucraina este distrusă”.

Descoperire arheologică epocală despre Dumnezeu: Este cea mai veche dovadă de pe Pământ VIDEO

Putin nu a dat niciun semn că este gata să intre în negocieri pentru a pune capăt războiului pe care l-a început cu invazia Ucrainei din februarie 2022. Pe fondul îndoielilor cu privire la viitorul ajutorului militar al SUA și al Europei pentru Ucraina și războiul Israel-Hamas care deturnează atenția lumii către Orientul Mijlociu, Kremlinul consideră timpul ca de partea lui Putin.

Guvernul de la Kiev și aliații săi din SUA și Europa spun că războiul se va încheia mâine dacă Putin ar retrage trupele ruse din teritoriul ocupat din estul și sudul Ucrainei, precum și din Crimeea, pe care a anexat-o în 2014. Ei resping orice acord care implică concesii teritoriale care ar recompense agresiunea lui Putin.

Luna trecută, NBC a raportat că oficialii americani și europeni au vorbit cu guvernul ucrainean despre cum ar putea arăta potențialele negocieri de pace cu Rusia. Yavlinsky a susținut că, cu cât Ucraina și Occidentul așteaptă mai mult pentru a se angaja într-o încetare a focului și a unei potențiale reglementări, cu atât vor fi mai rele condițiile și pierderile umane și distrugerea. „Ce preț vom plăti până atunci?” el a spus. „Putin simte că are mâna sus.”

„Dacă mâine Putin spune că a decis să se oprească, 80% din populație va spune „Mulțumesc lui Dumnezeu””, a spus Yavlinsky. „Dacă spune că trebuie să continue, aceiași 80% vor spune „Hai să mergem”.

Yavlinsky a candidat pentru prima dată la președinția Rusiei în 1996, ajungând pe locul patru cu 7,4%. În 2000, a ocupat locul trei, cu 5,85% în spatele lui Putin și liderului comunist Ghenadi Zyuganov, iar în 2018 pe poziția a 4-a, cu 1% din voturi.

Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 aprilie, un „atac masiv” împotriva unor structuri energetice în trei regiuni din Ucraina, soldat cu cel puţin doi morţi,...
#razboi Ucraina, #alegeri rusia 2024, #Putin alegeri Rusia, #Putin alegeri prezidentiale Rusia, #Putin alegeri prezidentiale, #Grigory Yavlinsky , #razboi