Polonia anunță că este pregătită să se descurce fără gazul rusesc și să ajute și alte țări să reducă aprovizionarea de la Moscova

Luni, 02 Mai 2022, ora 18:18 1879 citiri
Gazprom a anunțat că va opri furnizarea de gaze către ţările ”neprietenoase” care refuză să plătească în ruble FOTO Facebook / Gazprom

Ministrul polonez al luptei împotriva modificărilor climatice, Anna Moskwa, a anunțat luni, 2 mai, că țara sa este pregătită să fie independentă de petrolul Rusiei.

În plus, ministrul a transmis că Polonia este dispusă să sprijine alte ţări să îşi reducă aprovizionarea cu combustibili fosili din Rusia.

Polonia este mândră că se află pe lista ţărilor neprietenoase a lui Putin”, a mai declarat Moska reporterilor înainte de o întâlnire cu omologii săi la Bruxelles, în cadrul căreia discută despre energie.

Ministrul polonez a mai anunțat că rezervele de gaze ale Poloniei vor fi pregătite pentru iarnă.

Polonia s-a pregătit în vederea posibilităţii ca Rusia să limiteze exporturile de gaze prin diversificarea aprovizionării şi ”se va descurca”, a declarat săptămâna trecută și viceministrul polonez de Externe, Marcin Przydacz, după anunţul Gazprom privind întreruperea furnizării de gaze.

De asemenea, rezervele de energie ale ţării sunt ”în siguranţă”, iar alimentarea pentru clienţi nu va fi întreruptă, a afirmat miercurea trecută ministrul Anna Moskva.

Gigantul energetic rus Gazprom a transmis Poloniei şi Bulgariei, marţea trecută, că va opri furnizarea de gaze către ţările ”neprietenoase” care refuză să plătească în ruble.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com