Planul UE pentru reducerea dependenței de gazul și petrolul rusesc. Cu cât vor scădea importurile în 2022

Marti, 03 Mai 2022, ora 18:50 2200 citiri
UE importă din Rusia 40% din necesarul de gaze naturale FOTO Facebook / Gazprom

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a anunțat marți, 3 mai, că C.E. va prezenta luna aceasta un plan privind modul în care blocul comunitar poate înlocui până la finalul anului două treimi din gazul rusesc utilizat.

UE a apelat la toţi furnizorii majori de gaze pentru a ajuta blocul comunitar să înlocuiască cu alternative gazele ruseşti, iar conform planului va fi înlocuită utilizarea gazului cu energie regenerabilă sau, unde este posibil, prin economisirea energiei, a afirmat oficialul în Parlamentul European.

Săptămâna trecută, comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a anunţat că UE are ca obiectiv reducerea dependenţei de petrolul şi gazul rusesc cu două treimi până la sfârşitul anului şi la zero până la finalul lui 2027.

Chiar dacă blocul comunitar a promis că va înceta să mai utilizeze combustibili din Rusia în 2027, pe termen scurt rămâne dependent de Rusia pentru 26% din necesarul său de petrol şi 40% din necesarul de gaze naturale, în condiţiile în care anul trecut UE a importat 155 miliarde metri cubi de gaze naturale din Rusia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News