Fost colonel din armata SUA: De ce nu există nicio cale pentru Ucraina să învingă Rusia VIDEO

Joi, 16 Iunie 2022, ora 05:23
24682 citiri
Fost colonel din armata SUA: De ce nu există nicio cale pentru Ucraina să învingă Rusia VIDEO
Colonelul în retragere Daniel Davis crede că Ucraina nu poate învinge Rusia FOTO: 1945

La câteva săptămâni după începerea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, de când a devenit evident că trupele Moscovei au fost oprite la marginea Kievului, a existat o credință în Occident că Ucraina avea să câștige în cele din urmă. Dar pe măsură ce războiul se apropie de patru luni, devine dureros de evident că șansele de izbândă sunt în favoarea Rusiei, susține Daniel Davis, un fost colonel în armata Statelor Unite.

Expertul american în probleme de apărare, cu stagii în Afganistan, Iraq, Kuwait și Qatar, explică faptul că din punct de vedere militar, nu există nicio cale rațională prin care Ucraina să câștige vreodată războiul cu Rusia, potrivit 19fortyfive.

După ce armata roșie a suferit o ”înfrângere uluitoare” în fața apărătorilor ucraineni, la nord de Kiev și Harkov, în primele săptămâni de război, mulți experți au calificat trupele ruse drept ”incompetente” și au sugerat că sunt incapabile să învingă forțele ucrainene.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În primele zile ale războiului, Joe Biden a impus sancțiuni Rusiei, despre care Casa Albă a spus că ele ar putea fi ”cele mai de impact, coordonate și mai ample restricții economice din istorie”.

Apoi, Uniunea Europeană a impus mai multe pachete de sancțiuni contra Moscovei, ajungând pe 3 iunie la cel de-al șaselea, care include o interdicție parțială a importului de petrol și gaze rusești.

Mâna dreaptă a lui Putin: O ucraineancă, cea mai puternică femeie din Rusia din ultimii 260 de ani VIDEO

Însă, cele două măsuri contra Rusiei par că eșuează, iar Putin nu și-a schimbat prea mult intențiile. De-a lungul primelor luni, au existat declarații pozitive aproape universale ale liderilor americani și ucraineni, sugerând că trupele Kievului vor ”alunga Rusia” de pe pământul Ucrainei, iar țara nu va accepta niciun acord negociat, care să cedeze vreun teritoriu Rusiei.

Situația ingrată în care se află Zelenski

Cu toate astea, un raport recent al situației de pe câmpul de luptă din Donbas vorbește despre faptul că forțele ucrainene din prima linie sunt depășite cu 20 la 1 în privința artileriei și cu 40 la 1 în cazul muniției de artilerie.

În plus, Rusia continuă să dețină o supremație aeriană, având până la 300 de atacuri de acest gen pe zi, comparativ cu 3-5 pe zi pentru Ucraina. Ministrul Apărării din Ucraina a confirmat faptul că sunt pierderi de peste 100 de militari de-ai Kiev-ului în fiecare zi și încă 500 sunt răniți.

Putin pierde un număr uriaș de milionari, ce pleacă din Rusia: Destinație neașteptată pentru fugarii bogați VIDEO

Situația a devenit una critică pe frontul din Donbas pentru armata Kiev-ului, iar acum liderii Ucrainei sunt într-o postură ingrată: dacă trebuie să renunțe la un teritoriu ocupat de Rusia sau nu, ori dacă trebuie să renunțe acum pentru a limita pierderile sau să continue lupta, în speranța că într-o zi va recîștiga totul.

Ucraina mai deține orașe importante din Donbas, precum Harkov și Odesa, dar situația lor devine incertă odată cu avansul trupelor ruse. Ar fi o performanță aproape imposibilă pentru Occident să furnizeze Ucrainei suficient armament greu, care să reducă dezavantajul major în privința puterii de foc, față de Rusia, susține fostul colonel american Daniel Davis.

El crede că nici măcar lansatoarele moderne de rachete ce vor fi trimise de Statele Unite și Marea Britanie, nu vor putea schimba în mod semnificativ raportul negativ al Kievului. Zelenski și poporul ucrainean s-ar putea afla în curând în situația în care continuarea luptei cu Rusia nu va aduce decât mulți morți, distrugerea orașelor și a forțelor sale armate, lucru care nu va fi suficient pentru a evita înfrângerea în fața lui Putin.

Fără o schimbare a cursului războiului, făcută cât mai curând, Ucraina ar putea să nu mai fie în siguranță.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armata ucraineană anunță că situația este „tensionată” pe frontul de est: ”Retorica nu apără cerul” FOTO
Armata ucraineană anunță că situația este „tensionată” pe frontul de est: ”Retorica nu apără cerul” FOTO
Armata ucraineană a recunoscut, duminică, că situaţia este „tensionată” pe frontul de est, unde armata rusă, în superioritate numerică, exercită în continuare o presiune tot mai mare...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#razboi Ucraina, #razboi Rusia, #rusia putin, #razboi ucraina rusia, #razboi Rusia Ucraina, #armata ucraineana, #armata Rusia , #Razboi Ucraina