Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. Premierul a fost însoțit în Ucraina de Marcel Ciolacu și Bogdan Aurescu FOTO

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 21:33
6965 citiri
Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. Premierul a fost însoțit în Ucraina de Marcel Ciolacu și Bogdan Aurescu FOTO
Premierul României s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut marţi, 26 aprilie, o vizită oficială în Ucraina.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Am vrut ca prin această vizită să transmit un mesaj puternic de susținere a independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, dar și un mesaj de solidaritate din partea Președintelui României, Guvernului, Parlamentului și a fiecărui român”, a transmis premierul român într-un comunicat.

Șeful guvernului a subliniat că țara noastră va continua să îi ajute pe refugiații ucraineni.

Ciucă a subliniat că ”securitatea Ucrainei înseamnă securitatea europeană și euroatlantică.”

”Lupta Ucrainei este lupta pentru apărarea valorilor și a libertăților noastre comune.

Solidaritatea și compasiunea poporului român față de vecinii noștri ucraineni ne oferă un mandat puternic pentru avansa relațiile bilaterale la un nou nivel.

I-am transmis omologului meu, Denys Shmyhal, că România este profund interesată și angajată să contribuie la eforturile orientate către reconstrucția completă a Ucrainei și suntem pregătiți pentru a discuta în termeni concreți despre acest proces”, se mai arată în comunicat.

Premierul român a mai transmis că țara noastră condamnă încălcarea flagrantă de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precum și a obligațiilor sale internaționale, conform dreptului internațional.

”I-am asigurat pe partenerii noștri din Ucraina că România va continua să depună toate eforturile în plan bilateral și multilateral, în cadrul tuturor organizațiilor internaționale și la toate nivelurile – politic, umanitar, economic și juridic – pentru a se asigura că dreptul internațional și principiile morale sunt din nou respectate, pe deplin, în regiunea noastră greu încercată”, a mai anunțat Ciucă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că a discutat cu liderii politici de la Kiev despre drepturile comunității de români din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie în Baltică
Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie în Baltică
După începutul războiului din Ucraina și pierderea multor piețe energetice din Europa, Putin și-a redirecționat exporturile spre alte țări, pentru a-și alimenta mașina de război. Însă...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#razboi Ucraina, #nicolae ciuca, #vizita kiev, #marcel ciolacu, #Bogdan Aurescu , #stiri Nicolae Ciuca