Cum vrea guvernul să ajute companiile românești afectate de războiul din Ucraina. Anunțul ministrului Muncii

Duminica, 13 Martie 2022, ora 19:05 2202 citiri
Ministrul Muncii a precizat că vrea să preîntâmpine concedierea angajaților firmelor cu probleme FOTO Facebook / Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că guvernul analizează măsuri pentru companiile românești care au avut relaţii comerciale cu Rusia şi sunt afectate de sancţiunile impuse de Occident în urma invaziei în Ucraina.

Potrivit ministrului, instituția pe care o conduce lucrează la un proiect de act normativ în acest sens, care va fi finalizat săptămâna viitoare.

Una dintre măsurile luate în calcul este acordarea șomajului tehnic.

”Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic. Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a afirmat Budăi pentru Agerpres.

Ministrul a precizat că nu are ”informaţii reale” cu privire la numărul de firme afectate de sancțiuni.

”Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare”, a adăugat Budăi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii