Maia Sandu acuză Rusia că încalcă statutul de neutralitate al țării: ”Avem vulnerabilităţi majore de securitate”

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 17:47 5787 citiri
Președintele Republicii Moldova a precizat că nu are informații despre un risc iminent la adresa Republicii Moldova în această perioadă FOTO Facebook / Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit miercuri, 30 martie, despre riscurile de securitate la adresa țării sale în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Maia Sandu a acuzat Rusia că nu respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, prevăzut în Constituţia țării, în contextul în care își menţine în continuare trupele sale în Transnistria.

”Nu avem informaţii despre un risc iminent la adresa Republicii Moldova în această perioadă, dar bineînţeles avem vulnerabilităţi majore de securitate. Suntem foarte aproape de război, la câţiva kilometri, suntem o ţară cu neutralitatea scrisă în Constituţie, dar această neutralitate nu este respectată de toţi. Avem armata rusă pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste lucruri creează vulnerabilităţi. Noi facem tot ce putem ca să menţinem pacea şi liniştea în Republica Moldova, dar nu toate lucrurile depind de autorităţile de la Chişinău”, a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News