Maia Sandu a discutat despre agenda aderării la UE a Republicii Moldova cu Charles Michel, la Bruxelles FOTO

Marti, 17 Mai 2022, ora 23:52 4508 citiri
Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE după invazia Rusiei în Ucraina FOTO Facebook / Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți, 17 mai, cu liderul Consiliului European, Charles Michel, la Bruxelles.

Două dintre subiectele abordate au fost integrarea europeană la UE a Republicii Moldova și riscurile de securitate în contextul războiului din Ucraina.

”M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, Președintele Consiliului European, care a vizitat recent țara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului.

Am discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
SidneyCratier
rank 1
Haikku NATO, ddaddaiiieeee!! ....ce UE? tireasspoolașii..acasssss!!