„Putin va fi înlăturat în următoarele săptămâni”. Dezvăluiri despre cele două variante pregătite de elitele Kremlinului VIDEO

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 18:22 17441 citiri
Cel care îi va lua locul lui Putin a fost deja decis FOTO captură YouTube

Elitele din Rusia discută despre eliminarea iminentă a dictatorului Vladimir Putin, a declarat renumitul jurnalist Hristo Grozev, care conduce grupul internațional de investigații Bellingcat.

Jurnalistul de investigații a precizat în emisiunea canalului de YouTube Popular Politics că, potrivit surselor sale, mulți lideri de la Kremlin vorbesc activ despre înlăturarea lui Putin, însă nu există un consens în această privință.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Regimul se află în mod evident într-o stare de acută incertitudine, notează dialog.ua

Potrivit uneia dintre surse, în țară ar urma o lovitură de stat.

„Se crede că, literalmente, în săptămânile următoare se va întâmpla ceea ce mulți se așteaptă: oamenii apropiați lui Putin îl vor îndepărta și vor căuta un nou reprezentant ”, a spus șeful Bellingcat.

Potrivit lui Grozev, cel care îi va lua locul lui Putin a fost deja decis.

Succesorul său ar trebui să fie o persoană agreată de rușii care se opun războiului și de comunitatea mondială. Una dintre persoanele luate în calcul pentru a juca acest rol ar fi actualul prim-ministru al țării, Mihail Mișustin.

A doua sursă susține însă că nu va avea loc îndepărtarea lui Putin, precizând că, în războiul cu Ucraina, liderul de la Kremlin încearcă să obțină rezultatul minim care poate fi prezentat oamenilor ca o victorie, după care toată această aventură va lua sfârșit.

”Cadoul minim de care mai are nevoie, un trofeu, este să închidă întreaga graniță administrativă a Donbasului. Va încerca să vândă asta”, a spus Grozev.

El a precizat că trimiterea în Ucraina a sistemelor americane de rahete MLRS HIMARS complică foarte mult șansele ca Putin să primească acest „trofeu”.

”Două surse informate competente. Ele arată că nu există un consens cu privire la ceea ce se întâmplă”, a concluzionat șeful Bellingcat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com