Joe Biden anunță un nou ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Răspunsul după amenințarea lui Putin cu arma nucleară VIDEO

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 18:59
8130 citiri
Joe Biden anunță un nou ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Răspunsul după amenințarea lui Putin cu arma nucleară VIDEO
Joe Biden vrea ca banii oligarhilor ruși confiscați să fie folosiți pentru reconstrucția Ucrainei FOTO captură YouTube

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi, 28 aprilie, că a solicitat Congresului să deblocheze de urgență un ajutor suplimentar pentru Ucraina, în valoare de 33 de miliarde de dolari.

”Zilnic, ucrainenii plătesc cu viețile lor. De aceea, trebuie să contribuim cu arme, muniție și financiar. Sprijinul trebuie livrat cât mai rapid.

Am spus că nu vom trimit trupe americane, dar vom oferi un sprijin robust și vom impune sancțiuni dure.

Nu atacăm Rusia, ci ajutăm Ucraina să se apere. Putin încă poate lua decizia de a opri această agresiune”, a spus liderul SUA într-o conferință de presă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Biden a precizat că a furnizat autorităților ucrainene și informații care să le ajute să se apere de atacurile Rusiei.

Liderul de la Washington a anunțat că noul ajutor militar va consta în armament de infanterie, apărare anti-tanc, anti-aeriană, dar și în medicamente, apă și mâncare. O parte din fonduri va fi alocată pentru plata salariilor și a pensiilor în Ucraina.

Biden a mai spus că SUA analizează un nou pachet de sancțiuni care îi vizează pe oligarhii ruși.

”Vom schimba procedurile pentru a putea confisca mai ușor bunurile acestor oligarhi, astfel încât fondurile să fie folosite la reconstrucția Ucrainei”, a anunțat președintele SUA.

Biden a vorbit și despre decizia Rusiei de a opri furnizarea gazelor către Polonia și Bulgaria, ”doi dintre aliații SUA”.

”Rusia folosește energia ca o armă împotriva celor care se opun acestor agresiuni. Ne bazăm și pe energia nucleară și suntem abia la început. Este o oportunitate uriașă”, a mai spus Biden.

Liderul de la Washington i-a transmis și un nou mesaj lui Vladimir Putin.

”Când dictatorii nu plătesc prețul pentru agresiunea lor, haosul pe care îl produc crește. Nu putem lăsa să se întâmple asta. Toată lumea trebuie să audă mesajul pe care i-l transmitem lui Putin: ”Nu vei reuși niciodată să cucerești Ucraina!”, a spus Biden, catalogând declarațiile Rusiei privind utilizarea armelor nucleare ca fiind o ”iresponsabilitate”, care arată ”eșecul în Ucraina”.

Nou ajutor de 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Din totalul noilor fonduri solicitate de Biden pentru Ucraina, pentru ajutorul militar se vor aloca 20 de miliarde de dolari, a precizat un responsabil american citat de AFP şi Reuters.

Această enormă ”asistenţă militară şi de securitate” înseamnă ”arme şi muniţii care merg la poporul ucrainean” pentru a lupta împotriva invaziei ruse, a indicat sursa citată.

Restul pachetului de ajutor urmează să cuprindă 8,5 miliarde de dolari ca asistenţă economică directă pentru Ucraina şi 3 miliarde ajutor umanitar şi alimentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#razboi Ucraina, #Joe Biden, #SUA, #ajutor militar Ucraina, #amenintare nucleara , #stiri Joe Biden