Întrunire de urgenţă a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană după amenințările lui Putin

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 23:42 3398 citiri
Tot mai mulți oficiali internaționali reacționează îngrijorați cu privire la mobilizarea lui Vladimir Putin FOTO Pixabay

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene vor avea o reuniune de urgenţă la New York în contextul declarațiilor președintelui rus Vladimir Putin privind mobilizarea, notează Reuters.

Întâlnirea va avea loc în decursul zilei de miercuri (n.red: joi după ora României).

Anunţul a fost făcut de mai mulţi diplomaţi, iar întrunirea are loc după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea a sute de mii de ruşi pentru a lupta în Ucraina.

Miniştrii de externe se află la New York pentru reuniunea anuală a liderilor mondiali la Naţiunile Unite.

O reacție a venit și din partea ministrului de Externe român Bogdan Aurescu care a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială, susţinerea aşa-ziselor referendumuri din zonele separatiste ocupate ilegal şi ameninţarea cu folosirea forţei prin utilizarea armelor nucleare.

Potrivit MAE, el a subliniat că astfel de acţiuni nu fac decât să escaladeze situaţia şi a evidenţiat necesitatea ca întreaga comunitate internaţională să îşi menţină unitatea şi solidaritatea în respingerea acestor acţiuni şi în a pune presiune pe Rusia pentru a respecta principiile de drept internaţional şi ordinea bazată pe reguli.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia, potrivit BBC.

Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Pisti
Pisti
rank 5
Vor primi ordinele răstite de la 🤡?