Ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn a demisionat din funcția de consilier al lui Putin, confirmă Moscova

Joi, 02 Iunie 2022, ora 14:32 1859 citiri
Valentin Iumașev era un consilier neplătit, cu o influență limitată FOTO Twitter

Kremlinul a confirmat că Valentin Iumașev, ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn, a demisionat din funcția de consilier al actualului președinte, Vladimir Putin, conform The Guardian.

Iumașev era un consilier neplătit, cu o influență limitată asupra procesului decizional al lui Putin, relatează Reuters, citată de The Guardian. Dar el a reprezentat una dintre ultimele legături din interiorul administrației Putin cu guvernarea Elțîn, o perioadă de reforme liberale și de deschidere a Rusiei către Occident.

În timpul lui Elțîn, care a fost președinte al Rusiei între 1991 și 1999, Iumașev a fost consilier la Kremlin și mai târziu șef de cabinet al Kremlinului. El este căsătorit cu fiica lui Elțîn, Tatiana. În ciuda unei divergențe de valori între cei doi lideri ruși, Putin a păstrat legăturile cu fosta familie prezidențială.

În martie, o altă figură de rang înalt din epoca Elțîn, Anatoli Chubais, și-a părăsit rolul de trimis special la Kremlin.

Referindu-se la Iumașev, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi reporterilor: „Pot confirma că în urmă cu aproximativ o lună a încetat să mai fie consilier în mod voluntar”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News