Cât pierde Germania dacă renunță la gazele rusești. Directorul Institutului Kiel: ”Inflația ar crește la un nivel record”

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 16:32 2391 citiri
Gaze naturale FOTO / Unsplash

Mai multe studii publicate în ultimele zile scot în evidență faptul că economia germană ar suferi un impact considerabil dacă ar renunța la gazele rusești.

Previziunea a fost realizată de cinci institute germane. Este vorba de: Institutul German de Cercetări Economic, Institutul Ifo, Institutul Kiel pentru Economie Mondială, Institutul Halle pentru Cercetări Economice și RWI.

Potrivit analizei acestora, în cazul unei întreruperi imediate a furnizării de gaze rusești, un total de 220 de miliarde de euro în producția economică germană ar fi în pericol atât în 2022, cât și în 2023, arată CNN.

”Dacă s-ar întrerupe aprovizionarea cu gaze, economia germană ar trece printr-o recesiune puternică”, a declarat Stefan Kooths, vicepreședinte și director de cercetare al Institutului Kiel.

Potrivit sursei citate, institutele au redus creșterea PIB-ului pentru 2022 la 2,7% de la 4,8% din cauza războiului în curs din Ucraina și a ramificațiilor sale economice și se așteaptă ca inflația să atingă 6,1% în 2022, cea mai mare cifră din ultimii 40 de ani.

”În cazul unei opriri a furnizării de energie, aceasta (n. r. inflația) ar crește chiar la 7,3%, un nivel record în Germania postbelică”, se precizează într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News