Aleksandr Lukașenko a reluat exercițiile militare în Belarus. Justificarea Ministerului Apărării de la Minsk

Marti, 29 Martie 2022, ora 18:14 2847 citiri
Cu două săptămâni înaintea invaziei din Ucraina, Rusia a început manevre militare în Belarus FOTO Facebook/ Минобороны России

Ministerul Apărării din Belarus a informat marți, 29 martie, că timp de trei zile vor avea loc exerciții militare comune de pregătire operațională ale forțelor armate și organelor de sprijin tehnic.

Potrivit anunțului, făcut pe canalul Telegram, Ministerul justifică urgența exercițiilor prin ”necesitatea de a finaliza planificarea suportului tehnic, îmbunătățirea coordonării autorităților militare în organizarea suportului tehnic și pregătirea pentru exercițiile de comandă și de stat major ale forțelor armate”.

De asemenea, exercițiile sunt planificate pentru „îmbunătățirea abilităților practice ale ofițerilor în luarea deciziilor, planificarea utilizării forțelor și mijloacelor subordonate”, notează Libertatea.

În urmă cu două săptămâni, Belarus a desfășurat cinci unități de luptă la frontiera sudică pentru a preveni intrarea în ţară a unor ”formaţiuni naţionaliste armate” din Ucraina.

Belarusul a fost acuzat de Ucraina și Occident că sprijină războiul declanșat de Rusia. Cu două săptămâni înaintea invaziei din Ucraina, Rusia a început manevre militare în Belarus, care au durat zece zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News