Franța invită Marea Britanie într-o nouă ”comunitate politică europeană”, după ce a părăsit UE. Propunerea lui Macron vizează și Ucraina

Luni, 09 Mai 2022, ora 21:53 3536 citiri
Cancelarul german, Olaf Scholz, a apreciat ideea președintelui Franței FOTO Facebook / Emmanuel Macron

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit luni, 9 mai, despre o nouă ”comunitate politică europeană”, în care Regatul Unit ar putea avea ”un loc deplin”.

În această comunitate ar urma să fie primite și alte țări apropiate, a precizat liderul francez, potrivit France Presse.

Această nouă entitate ”ar putea fi, de asemenea, un mijloc de a regăsi o stabilitate şi o altă formă de cooperare cu ţări ca Regatul Unit, care a decis să părăsească Uniunea noastră Europeană, dar care şi-ar putea avea un loc deplin în această comunitate politică”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă, la Berlin.

El propusese mai devreme în cursul zilei, la Strasbourg, (estul Franţei) constituirea acestei noi entităţi, în special pentru Ucraina.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că găseşte ”foarte interesantă” ideea lui Emmanuel Macron de a construi o ”comunitate politică europeană” care ar putea primi ţări ca Ucraina şi Regatul Unit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News