Directorul celui mai mare Serviciu de spionaj din SUA: De ce este crucial războiul informațiilor secrete pentru Ucraina

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 19:45
4902 citiri
Directorul celui mai mare Serviciu de spionaj din SUA: De ce este crucial războiul informațiilor secrete pentru Ucraina
Războiul informațional este crucial pentru evoluția războiului din Ucraina FOTO: CNBC

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum 11 luni este departe de a se încheia, iar deznodământul său este unul imprevizibil. Cu toate astea, directorul celui mai mare Serviciu de spionaj DNI din Statele Unite, Avril Haines, susține că Ucraina are nevoie de mai multă asistență de securitate din partea aliaților pentru a învinge Rusia.

Șeful Directoratului Național de Informații din Statele Unite, Avril Haines, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, se confruntă cu provocări semnificative în război, însă conflictul nu a ajuns într-un impas, potrivit CNBC.

În plus, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că cel mai recent pachet de echipamente militare americane destinat Ucrainei este evaluat la 2,5 miliarde de dolari.

Doi opozanți ruși anunță prăbușirea lui Putin: Rusia trebuie să aleagă una dintre cele două variante posibile

Directorul celei mai mari agenții de spionaj a Americii DNI a descris războiul Rusiei în Ucraina drept un „conflict de opresiune” care va cere Occidentului să continue să ofere pachete de asistență de securitate pentru ca Kievul să câștige.

Avril Haines, a declarat pentru Fareed Zakaria de la CNN, în timpul unei discuții la Forumul Economic Mondial, că atât armatele ucrainene, cât și cele ruse se confruntă cu provocări semnificative, dar războiul nu a ajuns într-un impas.

„Nu este un impas, ci într-adevăr, un conflict care macină, în care, literalmente, vorbim despre sute de metri de lupte, pe linia frontului”, a spus Haines la Davos, în Elveția.

„Va fi extrem de important ca Ucraina să primească asistență militară și economică esențială pentru ca ea să poată continua să gestioneze ceea ce a făcut în mod eroic”, a adăugat ea.

SUA au contribuit cu cea mai mare parte a asistenței de securitate în luptă. Săptămâna trecută, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a anunțat unul dintre cele mai mari pachete de arme de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în urmă cu aproape un an.

Cea mai mare frică a lui Putin: Șocul ce a cuprins Rusia acum un secol se vede la orizont VIDEO

Viitoarea asistență militară, a 30-a astfel de tranșă, aduce angajamentul SUA față de lupta Ucrainei la peste 26 de miliarde de dolari de la începutul administrației Biden.

„Armele sunt calea către pace”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alături de Haines. „Poate suna ca un paradox, dar singura modalitate de a avea un acord negociat este să-l convingi pe președintele Vladimir Putin că nu va câștiga pe câmpul de luptă și că trebuie să stea jos și să negocieze”.

Stoltenberg a adăugat că bătălia Ucrainei are sprijinul total al alianței NATO de 30 de membri, deoarece este o „luptă pentru democrație”. El a spus că „este extrem de important ca președintele Putin să nu câștige acest război, va fi o tragedie pentru ucraineni, dar și foarte periculos pentru noi toți”.

AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
Publicaţia ucraineană kyivpost.com relatează, citând surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, că AUR, prezentat ca ”partid românesc...
Un tip de tanc trimis de americani în Ucraina a fost retras. E prea slab și vulnerabil în fața rușilor
Un tip de tanc trimis de americani în Ucraina a fost retras. E prea slab și vulnerabil în fața rușilor
Ucraina și-ar fi retras din linia de luptă tancurile Abrams M1A1 furnizate de Statele Unite din cauza vulnerabilității acestora la atacurile cu drone rusești, a relatat Associated Press, care...
#razboi Ucraina, #Serviciile Secrete SUA, #servicii secrete, #servicii informatii, #serviciu informatii, #sua servicii secrete , #Razboi Ucraina