Moscova expulzează mai mulți diplomați bulgari, după ce personalul ambasadei Rusiei la Sofia a fost acuzat de spionaj

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 18:53 1349 citiri
Ambasada Bulgariei la Moscova FOTO Facebook / BGEmbassyMoscow

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat luni, 18 aprilie, că a declarat ”personae non gratae” mai mulţi diplomaţi bulgari.

MAE rus a făcut acest anunţ într-o scurtă declaraţie, în care afirmă că l-a convocat pe ambasadorul bulgar la Moscova, Atanas Kristin, pentru a-i remite o notă privind expulzările, dar nu a precizat numărul diplomaţilor bulgari care vor trebui să părăsească Rusia.

Începând din octombrie 2019, Bulgaria a expulzat în total 20 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj. Dintre aceştia 12 au fost expulzaţi în luna martie - doi pe 2 martie şi zece pe 18 martie - pentru ”activităţi neconforme Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice”. Ambasada Rusiei la Sofia a considerat aceste decizii ale guvernului bulgar drept ”o intenţie clar definită de a reduce la minimum relaţiile între cele două ţări”.

Între timp, Rusia a expulzat deja, pe 8 aprilie, doi diplomaţi bulgari, după cele două expulzări ale unor diplomaţi ruşi anunţate de Sofia pe 2 martie.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina au fost expulzaţi în total 420 de diplomaţi ruşi din SUA, statele Uniunii Europene şi Regatul Unit.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News